Wczoraj wróciłem autem i nie było problemów auto stało 24h na dworze ( dziś w nocy mróz do ok -30stopni ) dzisiaj wsiadłem i chciałem odpalić.. nagrzałem ze 3 razy świece, przekręcam kluczyk i próbuje próbuje i nic, lekko zakopciła i dość, rozrusznik kręcił, sprawdziłem olej - bardzo gęsty... Postawiłem na słońcu, ale też dużo nie dało, próbowałem ogrzać komorę silnika i też nie, w końcu aku padł.. czy to wina mrozu ? czy coś się mogło zepsuć ? dopiero jutro będę miał prostownik, bo niestety tutaj w Olsztynie nie mam nikogo kto mógłby użyczyć niestety..
w baku ok 10litrów paliwa..
Kurdę on dziś kręcił kręcił a potem już jak muł..
Nawet nie mam jak go postawić gdzieś w ciepłym miejscu, a jutro w nocy do Białegostoku muszę jechać:/
można się troszkę pobawić z ogrzaniem filtra paliwa-gorąca woda do polewania na filtr, ale akumulator to musisz naładować.
W ten sposób z gorącą wodą koluniu ratował Merca 124 300 D i mu się udało (-24 st. C). Ale aku miał sprawny. Potem dotankował paliwka i dodał Diesel Skydd-a
O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
lisek516 'ja wymieniłem filtr i zalałem go ciepła ropa i w baku miałem tez mało i podgzałem rope w garnku i wlałem do baku odpalił i jest cały czas ok na nastepna zime musze kupic sobie jakis podgzewacz do baku'
Dzięki wszystkim za wypowiedzenie się, jutro od rana będę walczył.
Filtr kupiłem, od 10 rano łaziłem, dopiero w Partsclubie mieli.. ufff;p ogólnie, to już kumam o co chodzi, postaram się zdjęć porobić, ale mam pytanie ile paliwa mam wlać w ten filtr? całość zalać??
Od spodu filtru jest otwór, pierw go trzeba od spodu podłączyć a od góry leję pod sam korek.. nie chce jakiejś gafy walnąć:P
Leję pod sam korek, próbuje odpalić, gaszę i znowu napełniam? dobrze rozumiem?
na spodzie filtra jest zaworek odwadniający, który ma być zakręcony. Paliwo do filtra wlewasz od góry filtra przez otwór do osadzenia plastikowego-czarnego zaworka jednokierunkowego zabezpieczonego tą drucianą zawleczką. Zaworek ten trzeba przełożyć ze starego do nowego filtra.
O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz