Enriquez, w FL też to działa bajt 20 bit 5 - możesz wyłączyć lub wyłączyć spryski reflektorów.
czujnik parkowania
Zwiń
X
-
czujnik parkowania
Witam.
Szukam pomocy odnośnie dwóch błędów ,1543 – sygnał ostrzegawczy czujnika parkingowego H-15 i1549 napięcie dla czujnika parkingowego . Po wbiciu wstecznego na radiu nic się nie dzieje tylko w momencie wyłączenia wstecznego pojawia się na chwilę obrazek samochodu. Błędy odczytałem z v-scan vag 5053. Styki przeczyszczone od centralki i nic nie pomogło.
Pozdrawiam
-
-
pieciopalczasty, a może najpierw się przywitasz?
na tym forum obowiązują pewne formy
później popraw sobie silnik w profilu bo AWX w O2 nie wystepujeprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Re: czujnik parkowania
miałem wczoraj to samo i samo zczytanie i WYKASOWANIE wystarczyło do naprawy.Zamieszczone przez pieciopalczastyWitam.
Błędy odczytałem z v-scan vag 5053
można też podjechać na komp gdzie nie ma kodów błędów ale wyraźnie piszą np jak u mnie "czujnik prawy przód"Nabytek w 04.2010 r czyli 2,0 TDI.
Po drodze Verso 2,0 D4D, Auris 1,6 Velmatec
A teraz jest 1,4 TSI z 2012
Komentarz
-
-
Kolega sprawdził jeszcze raz i stwierdził, że nie ma poprawnego kodowania sterownika (1Z0 919 283 B) i odsyła mnie do ASO bo tam odczytają jaki kod z Vin .
Czujniki mają odczyty odległości 250 i nie reagują na przeszkodę.
Czy ten kod sterownika jest przypisany do danego typu wyposażenia auta?
Pozdrawiam.
Komentarz
-
-
Autko mam od grudnia , kupiłem używaną z salonu w Zabrzu.
Jak kupowałem to twierdzili , że są uszkodzone czujniki z prawej strony to je wymieniłem.
Nic to nie dało (czyżby mnie oszukali ?). A co do kodowania mogli zmienić bo po książce serwisowej widzę,że była zmieniarka a zostało tylko radio stream mp3. A co do opcji szukaj to już nie wiem gdzie i czego szukać.
Komentarz
-
-
jedna rzecz mnie martwi z tym kodowaniem ja mam ECU:0000001 i widziałem u kogoś co podawał że odczytał u siebie takie samo kodowanie. W poniedziałek postaram się tym jeszcze pobawić a jak nie to poszukam kogoś co ma jakieś pojęcie i nie będzie mnie straszył jakimś czasochłonnym przeliczaniem kodów.
Komentarz
-
-
Witam. Wczoraj właśnie wymieniłem 2 czujniki z tyłu samochodu i nie rozkręcałem zderzaka. Wystarczyło od spodu odkręcić 4 śrubu odgjąć osłonę troche gimnastyki i sie udało. Więc do dociśnięcia czujnika wystarczy zrobić to samo.Zamieszczone przez wikingWitam wysoki sąd mam pytanie czujnik parkowania lekko mi cofnoł się do tyłu jak one się trzymają na tym zderzaku bo muszę go poprawić i czytając chyba muszę zdjąć zderzakOctavia II 1.9 TDI BJB 2005r. 110,8KM/297,6Nm @ 137,8KM/346,2Nm ICK Tuning
Komentarz
-
Komentarz