Enriquez, w FL też to działa bajt 20 bit 5 - możesz wyłączyć lub wyłączyć spryski reflektorów.
czujnik parkowania
Zwiń
X
-
czujnik parkowania
Witam.
Szukam pomocy odnośnie dwóch błędów ,1543 – sygnał ostrzegawczy czujnika parkingowego H-15 i1549 napięcie dla czujnika parkingowego . Po wbiciu wstecznego na radiu nic się nie dzieje tylko w momencie wyłączenia wstecznego pojawia się na chwilę obrazek samochodu. Błędy odczytałem z v-scan vag 5053. Styki przeczyszczone od centralki i nic nie pomogło.
Pozdrawiam
-
-
pieciopalczasty, a może najpierw się przywitasz?
na tym forum obowiązują pewne formy
później popraw sobie silnik w profilu bo AWX w O2 nie wystepujeprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Re: czujnik parkowania
Zamieszczone przez pieciopalczastyWitam.
Błędy odczytałem z v-scan vag 5053
można też podjechać na komp gdzie nie ma kodów błędów ale wyraźnie piszą np jak u mnie "czujnik prawy przód"Nabytek w 04.2010 r czyli 2,0 TDI.
Po drodze Verso 2,0 D4D, Auris 1,6 Velmatec
A teraz jest 1,4 TSI z 2012
Komentarz
-
-
Kolega sprawdził jeszcze raz i stwierdził, że nie ma poprawnego kodowania sterownika (1Z0 919 283 B) i odsyła mnie do ASO bo tam odczytają jaki kod z Vin .
Czujniki mają odczyty odległości 250 i nie reagują na przeszkodę.
Czy ten kod sterownika jest przypisany do danego typu wyposażenia auta?
Pozdrawiam.
Komentarz
-
-
Autko mam od grudnia , kupiłem używaną z salonu w Zabrzu.
Jak kupowałem to twierdzili , że są uszkodzone czujniki z prawej strony to je wymieniłem.
Nic to nie dało (czyżby mnie oszukali ?). A co do kodowania mogli zmienić bo po książce serwisowej widzę,że była zmieniarka a zostało tylko radio stream mp3. A co do opcji szukaj to już nie wiem gdzie i czego szukać.
Komentarz
-
-
jedna rzecz mnie martwi z tym kodowaniem ja mam ECU:0000001 i widziałem u kogoś co podawał że odczytał u siebie takie samo kodowanie. W poniedziałek postaram się tym jeszcze pobawić a jak nie to poszukam kogoś co ma jakieś pojęcie i nie będzie mnie straszył jakimś czasochłonnym przeliczaniem kodów.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez wikingWitam wysoki sąd mam pytanie czujnik parkowania lekko mi cofnoł się do tyłu jak one się trzymają na tym zderzaku bo muszę go poprawić i czytając chyba muszę zdjąć zderzakOctavia II 1.9 TDI BJB 2005r. 110,8KM/297,6Nm @ 137,8KM/346,2Nm ICK Tuning
Komentarz
-
Komentarz