o1 xenony cb radio

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • raf1
    Classic
    • 2008
    • 16

o1 xenony cb radio

• jeffer
    Classic
    • 2007
    • 31

o1 xenony cb radio

Witam!

Piszę tutaj z prośbą o fachowe podejście do sprawy (może komuś się udało to zrobić), a nie opinie kogoś kto chce mi dogryźć. Założyłem sobie xenony firmy HID. Tak te gówniane.... i nie chodzi mi o to co kto sądzi na temat czy są złe wieśniackie czy inne. Nie oślepiam innych bo mam wstawione soczewki oraz testowałem ze znajomymi. Jedynym problemem jaki mam to zakłócenia w CB radiu gdy mam włączone światła i nie wiem jak zlikwidować te szumy. Nie chodzi mi o odpowiedź typu to wymień przetwornice lub załóż spowrotem zwykłe żarówki jeśli chcesz napisać coś takiego, lub że napewno oślepiam i sie nic nie znam to nie pisz bo ja chce zlikwidować szumy w radiu, a nie słuchać opinii na mój temat. Próbowałem podłączyć cb bezpośrednio pod akumulator, i zawinąć przetwornice w sreberko, niestety bez efektu.

pozdro

Komentarz

• kowal 2002
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 5161

jeffer, zawijanie przetwornicy nic nie da, bo na 99,99% zakłócenia idą po zasilaniu ( przetwornica nie ma założonych odpowiednich filtrów i "oddaje" do instalacji zasilającej zakłócenia). Spróbuj kupić jakiś filtr przeciwzakłóceniowy ( może być taki do radia - powinien wytrzymać prądowo ) i wepnij go na zasilaniu przetwornicy. Filtr musi być zapięty przede wszystkim na "+", ale bardzo często trzeba też dołożyć drugi na "-" zasilania przetwornicy. Możesz też taki sam filtr dać na zasilaniu CB.
      Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
      Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• jacog
        Rider
        • 2008
        • 420
        • Felicia I (6U1)

Porządnie podłączyć masę tych wspaniałych xenonów firmy HID CB podłączyć na osobnym akumulatorze dla testów - będziesz wiedział czy to zasilaniem idą zakłócenia. Jeżeli zasilaniem to kable zasilające i do przetwornicy to tak jak poprzednik napisał zrobić - zamiast filtrów kable można przełożyć parę razy przez tuleje ferrytowe wygrzebane ze starych kabli VGA do monitorów (kabel ma jeden lub dwa zgrubienia blisko wtyczek i to są własnie ferryty przeciwzakłóceniowe). Przetwornice mają metalową obudowę czy plastik?

Komentarz

Pracuję...