nobody, http://www.ceneo.pl/127453 dalej już z górki..
[O2] Plama nad reflektorem!
Zwiń
X
-
[O2] Plama nad reflektorem!
Witajcie.
W środę odebrałem z salonu autko o2 FL 1.8TSI+DSG Elegance
Radość z użytkowania zakłóciła plama, którą pokazali mi pracownicy zaprzyjaźnionej myjni.
Fotki w załączeniu.
Dodam, że przy odbiorze był rzeczoznawca i niczego nie zauważył.
Byłem w serwisie i dostałem informację, że samo zniknie :shock:
Szczerze w to wątpię, co radzicie ?Załączone pliki
-
-
Zamieszczone przez michbrodDodam, że przy odbiorze był rzeczoznawca i niczego nie zauważył..
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
-
Mnie się wydaje że ta plama to jest jakaś wada fabryczna, stwierdzam po tym że sama plama jest pod lakierem bezbarwnym czyli na bazie. Sam lakier bezbarwny aż tak koloru nie zmienia a pozatym żaden szanujący się lakiernik takiego kwasu by nie zrobił mając inne możliwości polakierowania tego błotnika.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Witek1952Witam serdecznie.Z czymś takim nie odebrałbym samochodu. Nie było wyboru? Pozdrawiam.
Zamieszczone przez andrzej1962Ja sprawdziłbym czujnikiem lakieru, czy przypadkiem auto po przyjeździe do dealera nie było poprawiane.
Zamieszczone przez dwaokamichbrod, trzymaj rękę na pulsie bo to nieciekawie wygląda, biorąc pod uwagę że to NOWE AUTO... :evil:
żeby ci auto nie zardzewiało jak temu typowi (chyba z Krakowa) po 7 miesiącach piękne purchle... :shock:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez darek_wawaRozumiem że jeżeli był rzeczoznawca to mierzył również lakier??. Gryboś na elemencie z plamą nie odstawała od norm?? nie był lakierowany dwukrotnie w fabryce??
Wysłałem fotki do dealera na co on odpowiedział żeby się wstrzymać miesiąc i jeżeli odbarwienie samo nie "wyparuje" to zgłosić do ASO i nie będzie problemów z gwarancją.
Nie wiem czy w tej sytuacji czas nie działa na moją niekorzyść i za miesiąc mi nie powiedzą, że sam sobie tego nie zrobiłem.
Komentarz
-
-
Odgrzewam kotleta bo mam już odpowiedź z SAP.
Po zgłoszeniu usterki w ASO zostały wysłane zdjęcia do Poznania. W odpowiedzi Skoda poinformowała mnie, że jeżeli nie stwierdzono tego podczas przeglądu ani podczas odbioru auta to musiała ona nastąpić po sprzedaży auta.
Czyli sam sobie to zrobiłem i jeszcze śmiem próbować wyłudzać od Skody naprawę.
Ogarnęło mnie wk...wienie i załamanie.
Wiecie może co powinienem zrobić?
Odpuścić nie mam zamiaru ale nie wiem jak to teraz rozgrywać!
Komentarz
-
-
Czy to co widać na zdjęciach na krawędzi zagięcia blachy na linii reflektora to pęknięty lakier i przebijający biały podkład spod lakieru?
Wykręć reflektor i zobacz czy nie masz zagiętej blachy błotnika za reflektorem.
Ja miałem coś podobnego (pęknięcie lakieru i podgięta blacha błotnika pod reflektorem) na prawym reflektorze - zauważyłem to dopiero po zimie wymieniając żarówki. Zgłosiłem do ASO, zrobili zdjęcia, za niecały tydzień przyszła odpowiedź z SAP że kwalifikuje się do naprawy gwarancyjnej. Pomalowali nie ma śladu. Jestem bardzo zadowolony z załatwienia sprawy!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez michbrodOdgrzewam kotleta bo mam już odpowiedź z SAP.
Po zgłoszeniu usterki w ASO zostały wysłane zdjęcia do Poznania. W odpowiedzi Skoda poinformowała mnie, że jeżeli nie stwierdzono tego podczas przeglądu ani podczas odbioru auta to musiała ona nastąpić po sprzedaży auta.
Czyli sam sobie to zrobiłem i jeszcze śmiem próbować wyłudzać od Skody naprawę.
Ogarnęło mnie wk...wienie i załamanie.
Wiecie może co powinienem zrobić?
Odpuścić nie mam zamiaru ale nie wiem jak to teraz rozgrywać!
Muszisz pewnie mieć porządną ekspertyzę od Rzeczoznawcy- najlepiej ze stowarzyszenia rzeczoznawców, jak się będa upierać to tylko Turbo Kamera [/code]
[ Dodano: Pon 18 Kwi, 11 15:33 ]
Sprawdź jeszcze dokładnie przednie lampy czy są identyczne- daty produkcjiO III 4x4 2,0TDI Elegance+dynamic+amazing+GSM i inne
Poprzednia O II FL 2.0 TDI elegance + dynamic
Komentarz
-
-
Ja bym nie odpuścił. Wg ASO plama powstała po sprzedaży tzn, że co?! Tak ma być. Istnieje podejrzenie, że albo spaprana robota lakiernicza,lub co gorsza po fabryce robiona była poprawka. Z drugiej strony udowodnienie im, że Ty nie przyłożyłeś do tego reki będzie chyba trudne. Zasięgnąłbym opinii rzeczoznawcy ale na pewno nie tego co z nim byłeś.
Komentarz
-
-
Kod:Czy to co widać na zdjęciach na krawędzi zagięcia blachy na linii reflektora to pęknięty lakier i przebijający biały podkład spod lakieru?
Kod:Sprawdź jeszcze dokładnie przednie lampy czy są identyczne- daty produkcji
Dajcie spokój z tym rzeczoznawcą... Załóżmy, że byłem z osoba, która w kilkunastu miejscach zmierzyła grubość lakieru - wszystko. Oprócz tego przy odbiorze byłem jeszcze ja i mój brat. To odbarwienie naprawdę widać tylko pod odpowiednim kątem i w odpowiednim oświetleniu i dopiero jak je komuś pokażę palcem to je widzi. Myślę, że mało który z forumowiczów by to zobaczył, gdyby nie wiedział gdzie szukać.
Nie mam zamiaru odpuszczać ale zdaję sobie sprawę, że nie będzie łatwo.
Komentarz
-
Komentarz