Jutro wyjmę klamkę z głośnikiem i zobaczę. Liczyłem, że napiszecie coś w stylu, że to tylko odłączona wtyczka. Mam nadzieję, że to nie coś bardziej złożonego będzie.
Uszczelnianie przedniej szyby czołowej O1
Zwiń
X
-
Uszczelnianie przedniej szyby czołowej O1
Witam
W mojej O1 mam strasznie popękaną i poszarpaną uszczelkę od podszybia. Wiem, że uszczelka ta jest stałym elementem podszybia. Nie chcę kupować podszybia a jedynie coś z tym zrobić bo nieładnie to wygląda a poza tym z tą uszczelką wiążę kilka innych przypadłości tj.
1. Strasznie marzną mi szyby od środka, muszę zdrapywać szron. Staram się chłodzić kabinę przed trzaśnięciem drzwi i dbać o to, żeby na dywanikach śnieg nie zalegał. Dodam, że wykładzina pod dywanikiem kierowcy i obie z tyłu są wilgotne. Dopiero będę sprawdzał jak się ociepli czy to pozostałość zimy czy norma związana z nieszczelnością innych elementów pojazdu.
2. W kabinie przy większych prędkościach jest głośno, słychać szumy powietrza, nie wiem co jest nieszczelne ale wiąże to z ubytkami na tej uszczelce bo tam na upartego szłoby mały palec włożyć. Pewnie tamtędy też może dostawać się woda np do filtra kabinowego? albo do kabiny? Tu dodam, że na podszybiu brakuje mi tych zaślepek. Czy przez to może być w kabinie głośniej?
Zastanawiam się nad kupnem jakiegoś kleju lub silikonu i chce samemu uszczelnić tę uszczelkę na dole. Na allegro kilka takich specyfików znalazłem. Coś polecicie?Przed Rozmową Ze Mną Skonsultuj Się Z Lekarzem Lub Farmaceutą
-
-
oszalales ??pablo_doctor
Rozdawajmy sobie punkty za rzeczowe informacje
CB-RADIO MIDLAND 220 modyfikowany - /15W Roger Beep / , odwiercona antena na środku dachu - obecnie LEMM 160
http://picasaweb.google.com/pablo.doctor.OCP www.zuart.pl
Komentarz
-
-
harry.wesoly, Zaślepki do wycieraczek kosztują w aso 4,5 zł. A temat wody w aucie może być spowodowany uszczelkami w drzwiach. Ja miałem zjechane podszybie. Kupiłem nowe i po problemie na dwie strony to ok 180 zł. Nie kombinuj z silikonami bo nic z tego dobrego nie wyjdzie.
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
-
dokladnie a jak zapackasz to jak zmienisz filtr lub naprawisz wycieracki ...
szron masz bo masz wilgoc w aucie a wilgoc bo leje ci sie woda albo z drzwi jak mowi koolega albo z innych miejsc typowych o ktorych mowa byla juz na forum.
Jesli szyba jest prawidlowo zamontowana to ma 100% szczelnosci ...pablo_doctor
Rozdawajmy sobie punkty za rzeczowe informacje
CB-RADIO MIDLAND 220 modyfikowany - /15W Roger Beep / , odwiercona antena na środku dachu - obecnie LEMM 160
http://picasaweb.google.com/pablo.doctor.OCP www.zuart.pl
Komentarz
-
-
ta uszczelka jest bardziej elementem dekoracyjnym
u ojca w skodzie jej nie ma i nic nie zacieka , filtr suchy i ciszej jest niz w mojej
ja podejrzewam ze jesli chodzi o głośność to prawdopodobnie jakies zawirowania występują od wycieraczek ...... teraz bede zmieniał wycieraczki bo po zimie moje juz nie za bardzo wycierają więc przetestuję i osłucham jak to będzie na nowych wycieraczkachjest O1 RS 1.8T XENON
była O1 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
harry.wesoly
Swego czasu dawałem manuala jak samemu wykonać uszczelkę podszybia, ale manual przepadł podczas przenoszenia serwera.
1) Usuwasz ubytki starej poszczępionej uszczelki (np. nożykiem do tapet )
2) Oklejasz taśmą malarską podszybie i szybę tak 1 cm od podszybia na całej długości szyby
3) Nakładasz czarny sylikon sanitarny w niewielkiej ilości i rozprowadzasz po całości
4) Zakładasz gumowe rękawiczki i wyrównujesz silikon
5) Maczasz palec w płynie do naczyń wymieszanym z wodą w proporcji 50/50 i wyrównujesz nową uszczelkę mokrym palcem
6) Odrywasz taśmy malarskie i czekasz 1 dzień
Uszczelka wygląda jak oryginalna, jest gładka i ładna. Można przy niej wymieniać filtr kabinowy.
Nie mam już fotek, ale efekt był naprawdę super polecam spróbować. :szeroki_usmiech
binie przy większych prędkościach jest głośnoSzlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
Komentarz