Zamieszczone przez Biszczu
[O1] SWAP sprzegła AGR na jednomas
Zwiń
X
-
[O1] SWAP sprzegła AGR na jednomas
czy kolo zamachowe od golfa III o nr 037 105 271K z silnika TDI 90KM takie ponoć koleś wykręcił z tego silnika czy koło o tym nr podejdzie do zmiana sprzęgła na jednomas. Wiem ze są już tematy o sprzęgle i użyłem szukaj-ki ale o tym konkretnym kole nic nie znalazłem. Napisałem post w jednym z tematów ale nikt nie odp. Musze do jutra do południa dać kolesiowi znać czy to biorę wiec POMOCY!!!
-
-
Ma byc takie:
od 1Z - nr 028 105 269B lub od benzyn ABF, 9A, PG nr 037 105 273C.
To co dajesz to jest chyba kolo od zwyklego TDka albo nawet D czyli pod male sprzeglo.VW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol
Komentarz
-
-
Jak ktos ma ETKE to niech popatrzy sie na to ten numer 037 105 271K.
A zeby spac spokojnie to szukaj tych 028 105 269B lub 037 105 273C i bedzie banglac.VW Vento 1.9TDI 1Z ++
Komentarz
-
-
cześć, radekgw na czymś takim ma 159KM/375Nm i hula http://forum.octaviaclub.pl/profile....rofile&u=18694, o nr koła dopytaj artur gaska, aktualnie ma coś na stanie http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=46020. jak zdążę przed południem to podam Ci co sam zamontowałem, ale to jest od Artura, więc zadzwoń do niego i zapytaj. a z zakupami na alledrogo to różnie, jeżeli gość sprzedał coś co odbiega od prawdy to masz pełne prawo mu to oddać, jedyne co stracisz to kasa za przesyłkę w obie strony. może i wyciągnął to z 1Z, ale nie wiadomo co poprzedni właściciel tam wkładał. to że auto jest z niemiec, nie znaczy że wszystkie części są OK, sam widziałem golfa II z tak "połatanymi" elementami, że najgorszy polski mechanik powstydził by się roboty. BTW, kupiłem to "cudo" za 230€ :wink: silnik był zdrowy.Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
TDI VP++ i jeszcze rośnie
Antek
Komentarz
-
-
Na jedno właśnie czekam (może dziś będzie? Jestem w pracy więc do jutra nocy nie potwierdzę), schodzą Arturowi w zasadzie od ręki (ja dzwoniłem do niego w niecałą godzinę po wystawieniu :szeroki_usmiech ) .
Śledź giełdę. Co jakiś czas Artur daje kilka szt. Poprzednio były 3. Teraz 2.
Ew. skontaktuj się z nim i zaklep sobie jedno z następnej partii nieważne kiedy by była? Może i tak się da?
Komentarz
-
-
Tez zamierzam sobie zakupić jednomas (tak na wszelki wypadek jak padnie dwumasa :lol: ). Przy silniku na 100 % nie będę zmieniał mocy - bo tyle co mam koni do sprawnego poruszania mi wystarczy i tyle .
Pytanie jest takie- czy do jednomasy (028 105 269B lub 037 105 273C) muszę pchać tarcze i docisk tylko od g60 albo Vr6 czy tez można inny komplecik założyć (od słabszego silnika) ?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kiki...
Pytanie jest takie- czy do jednomasy (028 105 269B lub 037 105 273C) muszę pchać tarcze i docisk tylko od g60 albo Vr6 czy tez można inny komplecik założyć (od słabszego silnika) ?
aha, skoro masz AGR-a, to po co Ci 1masa :?: ponoć tam już takowa jest :?:Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
Antek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Tony065czy taka cena jest dobra dla Ciebie
Zamieszczone przez Tony065aha, skoro masz AGR-a, to po co Ci 1masa ponoć tam już takowa jest
kiki, a gdzie kupiłeś sprzęgło? i 1z?
[ Dodano: Czw 10 Mar, 11 21:38 ]
a tu widac koles nie wie sam co sprzedaje
Komentarz
-
-
o perypetiach&przebojach związanych z wymianą na 1masę+G60 mogę Ci doradzić, że firma nie ważna. najważniejsze, aby tarcza sprzęgła miała środek na tej samej wysokości co okładzina, bo w moim przypadku zestaw z LUK-a nie pasował, był za gruby na środku. SACHS podszedł idealnie i wczoraj wieczorem robiłem już małą jazdę testową. nareszcie słychać silnik i nic więcej, sprzęgło nie szarpie, normalnie "banan" na gębie. aha, SACHS jest parę zł tańszy, akurat na śrubki do docisku zostaje.Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
Antek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rafał88ocpMa ktoś założonego LUK-a?VW Vento 1.9TDI 1Z ++
Komentarz
-
-
bradley, chłopie, nie upieram się przy SACHS-ie, ale po co facetowi problem. u mnie LUK nie pasował i miałem 48h przestoju w pracach nad autem. najpierw szukałem co jest nia tak a potem czekałem na części. na koniec była jeszcze 2h obsówa u kuriera, bo miał awarię auta. ale co tam, wybierze co zechce.Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
Antek
Komentarz
-
-
lugab, jak poszukasz w ogłoszeniach komercyjnych na forum, to taki zestaw znajdziesz za max. 500zł. koło będzie stare, ale to odlew, w zasadzie niezniszczalne, kpl sprzęgła będzie nowy. za resztę kasy opłacisz mechanika. aha, pamiętaj o nowych śrubach do koła i docisku.Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
Antek
Komentarz
-
-
Tony065, ja wlasnie pisalem ze nie moge sie wypowiedziec na temat LUKa bo mam go od niedawna )tego nowego) a czy jakosc taka sama jak na 1 montaz to kto wie.
Polecaja oprocz Sachsa rowniez czeskiego Statima.
Kup Sachsa, nie bedzie problemu.VW Vento 1.9TDI 1Z ++
Komentarz
-
Komentarz