Zamieszczone przez ksimu
[O1] kabel ABS
Zwiń
X
-
[O1] kabel ABS
Zapraszam - https://www.facebook.com/luke.automotiveTagi: Brak
-
-
[O1] kabel ABS
problem dotyczy ABS-u,jeżdżę kilka dni i nic a czasami w ciągu jednego dnia kilka razy wywala mi ABS i ASR ni gruszki ni z pietruszki po zgaszeniu silnika kontrolki się resetują-ASR a ABS po przekroczeniu 20 km/h i do tego po zamknięciu auta czas ok 3s pikanie,na kompie wyszło że lewa strona kierowcy ABS a dokładniej kabel zdanie fachowca bo czujnik odczytuje prędkość czy ten kabel można samemu wymienić?i czy zniknie te pikanie?MOCY PRZYBYWAJ
-
-
Zamieszczone przez AcioA może być też do wymiany przewód od McPersona do karoseriiMOCY PRZYBYWAJ
Komentarz
-
-
Nie wiem jak jest w Octavii, ale kiedyś w Passacie wymieniałem odcinek przewodu, kupiłem w sklepie o podobnym przekroju przewód mikrofonowy, auto jeździ i ABS działa. W polo po 2001 jest tak, że nie kupisz samego przewodu, bo to tworzy całą integralną część wiązki elektrycznej !! Przewód uskadza się w miejscu gdzie pracuje, jest załamywany i skręcany.
Wiem, że to trochę partyzantka ale czasem jest albo takie wyjście, albo wymiana całej instalacji.Skoda Fabia 2.0 AZL Elegance
Komentarz
-
-
No idzie bezpośrednio do sterownika. Wiec jak nie chcesz rozbebeszać całej wiązki to bez sztukowania sie nie obejdzie
[ Dodano: Nie 13 Mar, 11 11:32 ]
Najlepiej będzie jak gdzieś załatwisz sobie oryginalny kabel ABS od skody np na szrocie bo kombinowanie z innymi nie ma sensu, już to przerabiałem. Ja wstawiłem od passata B6 tylko musiałem piny do wtyczki zmienić bo sa inne.
Komentarz
-
-
Sterownik jest zazwyczaj na pompie.
Mozesz rozpiąć wiązkę i wymienić tylko uszkodzne kable - jest z tym dużo roboty bo musisz rozwinąć całą izolację która spina wszystkie przewody w wiązkę i rozebrać wtyczkę przy sterowniku.
Moim zdaniem gra niewarta świeczki - lepiej dosztukować.Komfortowie kierunkowskazy - włączasz 1 a miga 3x
Emulator czujnika poziomu oleju G266
Napraw sterowników AIRBAG
Komentarz
-
-
pozostaje mały dylemat że nie wiem w którym dokładnie miejscu,dodam że zauważyłem iż połączenie czujnika z wtyczką jest dodatkowo spięte opaską elektryczną stąd moje przypuszczenia że może wtyczka jest uszkodzona i raz kontaktuje raz nie i dla tego wywala mi ABS/ASR,na czym polegała by operacja sztukowania jeżeli uszkodzeniu uległa by wtyczka? kupić kabel i w połowie go łączyć?,a może wtyczka jest rozbieralna w co wątpię bo za bardzo się nie przyjrzałemMOCY PRZYBYWAJ
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez owena może wtyczka jest rozbieralna w co wątpię bo za bardzo się nie przyjrzałem
w Fabii mam kabel sztukowany i działa bez problemu.
Komentarz
-
-
Panowie zdjąłem koło z lewej strony gdzie wg-speca jest usterka i okazuje się że kabel nie jest uszkodzony,wtyczka wygląda też na dobrą więc sprawdziłem odległość czujnika od tej tarczki,w porównaniu do koła po drugiej stronie wszystko wyglądało ok.Dla mnie dziwne że po stronie kierowcy gdzie jest usterka kabel od ABS-u rozdwaja się i jedna jego część idzie do klocków jako czujnik a po drugiej stronie tego nie ma?-czy tak ma być?MOCY PRZYBYWAJ
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez owenkabel od ABS-u rozdwaja się i jedna jego część idzie do klocków jako czujnik a po drugiej stronie tego nie ma?-czy tak ma być?
połaczony jest z kontrolką na desce że jak się zaświeci to klocki do wymiany.
skoro kabel jest cały i ma sygnał to pozostaje piasta koła ...
Komentarz
-
Komentarz