Zamieszczone przez Colis
[O1] Nie działa panel sterowania szybami i regulacji luterek
Zwiń
X
-
[O1] Nie działa panel sterowania szybami i regulacji luterek
Witam
Oddałem samochód do mechanika celem drobnych napraw.
Po odebraniu zauważyłem że nie działa panel sterowania szybami w drzwiach kierowcy, blokowanie zamków w drzwiach, blokowania szyb itd. Dodatkowo nie ma podświetlenia. Nie działa też ten bolec do regulacji lusterek elektrycznych.
Przyciski szyb w innych drzwiach są podświetlone i działają.
Mechanik stwierdził że odpinał akumulator na jakiś czas. Nie wiem czy ma to coś wspólnego ale na wszelki wypadek o tym piszę.
Gdzie szukać przyczyny i jak to naprawić?
Pozdrawiam
-
-
kamel_waw a co w ogóle robił mechanik?
Zamieszczone przez K_PopielA taka trywialna sprawa jak bezpiecznik ?
Najprędzej sprawdziłbym właśnie przelotkę w drzwiach albo niewpięcie wtyczki do panela w drzwiach kierowcy, choć skoro to działało przed wstawieniem do warsztatu to mechanik powinien to naprawić - jednak zastanowiłbym się czy warto się z tym bujać, bo może to taki "mechanik"..
Komentarz
-
-
Tak jak pisał andru123 sprawdź wiązkę, bo ja miałem coś takiego ze trzasnołem mocniej drzwiami i pękły przewody gdyż miałem źle założoną gumę i troszkę wody się dostało i popękały prawie wszystkie miałem podobne objawy trzeba zdjąć gumę normalnie śrubokrętem płaskim lekko podważyć i delikatnie pociągnąć jak będą wypadac to już wiadomo że trzeba się pobawic i polutować.Wyprzedaż garażowa
Różności od książek przez budowlankę po części moto
https://sprzedajemy.pl/oferty-uzytko...e=60&offset=60
Większość ofert dla OCP do negocjacji :P
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pebTak jak pisał andru123 sprawdź wiązkę, bo ja miałem coś takiego ze trzasnołem mocniej drzwiami i pękły przewody gdyż miałem źle założoną gumę i troszkę wody się dostało i popękały prawie wszystkie miałem podobne objawy trzeba zdjąć gumę normalnie śrubokrętem płaskim lekko podważyć i delikatnie pociągnąć jak będą wypadac to już wiadomo że trzeba się pobawic i polutować.
Dziękuję wszystkim za komentarze.
Z tego co wiem to mechanik nic nie majstrował przy drzwiach bo niby po co miałby to robić. Wymieniał termostat, pasek klinowy i trochę majstrował przy zawieszeniu.
Jedyne co zrobił i ma związek z elektroniką to odpiął akumulator (sam nie wiem po co).
Sprawdzę kable w drzwiach.
Bezpieczniki całe.
Dam znać co i jak.
Pozdrawiam i dzięki.
Komentarz
-
Komentarz