dziwne opóźnienie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jacekrj
    Classic
    • 2010
    • 7

dziwne opóźnienie

Enriquez, a móglbyś napisać co dokładnie odznaczyłeś przy kodowaniu czujnika?
    Dołożyłem to ustrojstwo wraz z lusterkiem samościemniającym i nie chcą mi działać światła w trybie auto (wyłącznik jest). I wywala mi jakiś błąd sporadyczny dotyczący właśnie wyłącznika Auto - nie pamiętam dokładnie jaki bo gościnnie korzystałem z VCDS u kumpla. Pozatym zaraz po założeniu czujnika wycieraczki działały w trybie auto nawet bez kodowania.
    Zapisałem sobie tylko że grzebałem w bajcie 17 i 21.
    Może mieć to coś wspólnego z cornerami? Nie wiem, może którąś z opcji cornerów trzeba odznaczyć żeby działały światła Auto?
  • _baniak
    Classic
    • 2009
    • 13

dziwne opóźnienie

Witam,

Od kilku dni zaobserwowałem dziwne zachowanie mojej O2. Kiedy gaszę silnik i wyjmuję kluczyk ze stacyjki jeszcze przez około 4-5 sekund radio gra, potem wyłącza się i dopiero zapala się światło w podsufitce :/

Do tej pory radio wyłączało się, a światło zapalało równocześnie z wyciągnięciem kluczyka ze stacyjki.

Czy miał ktoś takie zachowanie samochodu ? Jak temu zaradzić ? Zastanawiam się czy taka nieoczekiwana zmiana nie zapowiada jakiegoś większego problemu...

Komentarz

• peb
      Rider
      • 2010
      • 254
      • Roomster (5J)

Ja już to przeżywałem

Miałem to samo. Okazało się że jak jest ta zapadkawewnętrzna w stacyjce to dostało się troche kurzu i wilgoci, i raz światełko gasiło się od razu niekiedy w ogóle. Musiałem wziąć wd40 prysnołem kilkanaście razy włożyłem i wyjąłem kluczyk i pomogło.
      Od razu ostrzegam nie wkładaj kluczyka do kieszeni bo będziesz miał tłuste plamy na spodniach. Najlepiej włóż do jakiejś plastikowej torebeczki i dopiero do kieszeni. I tak przez 2,3 tyg. Jak będziesz miał pytania pisz na pv
      Wyprzedaż garażowa
      Różności od książek przez budowlankę po części moto

https://sprzedajemy.pl/oferty-uzytko...e=60&offset=60

Większość ofert dla OCP do negocjacji :P

Komentarz

• _baniak
        Classic
        • 2009
        • 13

Dzięki Spróbuję przy najbliższej okazji !

Komentarz

Pracuję...