Zamieszczone przez marlej108
[O2] Hak holowniczy
Zwiń
X
-
[O2] Hak holowniczy
Witam. Od paru dni jestem posiadaczem autka. Mam taki problem w aucie posiadam demontowalny hak sęk w tym że wlałem tam już cały wd40 i nie da się go zdjąc. Kluczyk wchodzi normoalnie ale nie do się go ani kawałek przekręcic. Ma ktoś jakiś patent na zdemontowanie końcówki haka??Elektronika,SSWiN,CCTV,Informatyka,Akwarystyka
-
-
Najprawdopodobniej klucz nie zwalnia zapadek bębenka. Czy to hak fabryczny? W czeskich bębenek był chroniony kapselkiem gumowym, żeby błoto nie pakowało się do zamka. Sprawdź czy klucz wchodzi do końca. Dostałeś tylko jeden klucz do haka? Wypinany hak to świetny patent i szkoda go uszkodzić. Proponowałbym pojechać do specjalisty od zamków samochodowych żeby po swojemu otworzył ten zamek i spasował prawidłowo klucz.
Komentarz
-
-
Witam
Są specjalistyczne firmy które zajmują się ruszaniem zamków które staneły. Miałem coś takiego w mondeo. to musiałem wymontować cały hak i do firmy zawieźć. Taka usługa ruszenia zamka kosztuje ok 75 zł (przynajmnie ja tyle płaciłem). W Warszawie na pewno są firmy które się zajmują otwieraniem awaryjnym samochodów i warto u nich popytać. Z tego co się orientuje to jakoś oni płuczą je ciśnieniowo naftą ale nie jestem pewien bo dawno to było.Wyprzedaż garażowa
Różności od książek przez budowlankę po części moto
https://sprzedajemy.pl/oferty-uzytko...e=60&offset=60
Większość ofert dla OCP do negocjacji :P
Komentarz
-
-
Albo aż tak zardzewiało.Bo jak to nie ten kluczyk to lipa nie da się go otworzyć bez niszczenia. Nie uśmiecha mi się demontować haka żeby go odblokowali,dobrze by było jak by to zrobili na auciemuszę poszukać takiej firmy może coś się znajdzi
Elektronika,SSWiN,CCTV,Informatyka,Akwarystyka
Komentarz
-
-
Bardzo mało prawdopodobne żeby tak zardzewiało. Jeśli klucz wchodzi do zamka to oznacza, że zapadki są ruchome. Nie obraca się bębenek, wniosek - zapadki nie trafiają na swoje miejsce. Ślusarz zamkowy otworzy po swojemu, bez klucza ale jakimś specwytrychem. Po demontarzu bębenka będzie widać czy klucze były od tego zamka.
Komentarz
-
-
Kluczyk wchodzi łądnie do samego końca.a po demontarzu da się dorobić kluczyk do tego cyz trzeba będzie wymieniać zamek? Do kluczy miałem przypięte 2 takie malutkie, do haka.Mało prawdopodobne ale nie można teog wykluczyć. jak go przeżucę na polskie blachy to muszę podjechać do speca niech otworzy to bez niszczeniaElektronika,SSWiN,CCTV,Informatyka,Akwarystyka
Komentarz
-
-
Na mój look nie zdemontujesz haka bez uszkodzenia jeśli nie zwolnisz zamka. Trzeba przekręcić rygiel tą dźwignią w której jest zamek. Nie lej żadnej coli do mechanizmów, to dobre na śruby. Mnie kiedyś stary mechanik poradził jak uruchomić zapieczoną zwrotnicę. Mianowicie kazał szmatę zmoczyć naftą i owinąć zwrotnicę. Po kilku godzinach puściło i chodziło jak lalka.
P.S. Zdecydowanie masz hak produkcji ProfSvar (czeski). Rozumiem że jest luzem poza autem. To ułatwi robotę.
Komentarz
-
-
Spróbuj jeszcze podzwonić po zamkowcach. Nie masz pojęcia jakie zamki potrafią otwierać. Choć niektórzy zdaje się są leniwi i nie czują zagadnienia. Popatrz tu
Domena lockpicking.pl jest wystawiona na sprzedaż w serwisie premium.pl. Domena oczekuje na oferty zainteresowanych, zachęcamy do zakupów.
:diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Podzownię po innych zobaczymy co oni na to powiedzą
[ Dodano: Wto 15 Mar, 11 20:09 ]
Byłem na przeglądzie i lipa.Nie da rady samemu nic zrobic żeby tak czegoś wlac dobrego. Tak zabudowane że nie wiem.Muszę podjechac do speców niech załatwią tematElektronika,SSWiN,CCTV,Informatyka,Akwarystyka
Komentarz
-
Komentarz