Witam, dzisiaj jestem po akcji serwisowej 91g6 (co by to nie miało znaczyć) wymiana oprogramowania sterownika kolumny kierowniczej (tyle wyciągnąłem z obsługi) nic więcej na ten temat nie chcieli lub nie mogli powiedzieć, interesuje mnie czy już ktoś był wzywany na taką akcję i z czym dokładnie się ona wiąże, co było źle w sterowniku ze musieli wymieniać oprogramowanie, tą akcje nie przeprowadzali przy okazji przeglądu tylko extra mnie wołali żebym przyjechał i jak najszybciej to załatwił czyli było coś poważnego.
na to pytanko nie umiem odpowiedzieć, w salonie wykręcali się jak tylko mogli, oni tak prewencyjnie mnie wezwali na tą wymianę, bo oni tak wszystkich u których ta usterka występuje na gwarancji muszą wzywać żeby mieli dobre auta bla bla bla ;] dlatego napisałem na forum, myślałem że takich jak ja jest więcej osób ))) i się dowiem coś konkretniejszego ;]
Rogo, ja byłem ale dotyczy to tylko kierownicy wielofunkcyjnej z tego co wiem , i dostałem tylko wlepe w bagazniku i wpis w ksiazce.
grzebali prawie 40 minut, wpisu w książce nie zrobili bo nie dałem książki heheh ;] jedynie mam kwit zlecenie
Zamieszczone przez tomek
miałeś jakieś niepokojące objawy? Może zauwazyłeś jakieś zmiany? Ja odebrałem 10.2010, tyle że inny silnik.
objawów nie miałem żadnych, nic się nie działo a po tej zmianie żadnych zmian nie zauważyłem, bałem się że mi coś namieszają w sterownikach bo pare miałem modyfikacji cornery itd. ale wszystko jest jak było, szkoda ze nie zrobiłem pełnego skana przed i po akcji
ale co się tak przejmujecie, po to są akcje serwisowe, żeby się właśnie nie przejmować, cieszcie się, że coś robią a nie, że na własną rękę trzeba o wszystko błagać.
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
szkoda, myślę , że nikt się nie przejmuje, tylko poprostu warto znać prawdziwą przyczynę takiej akcji, co jest wadliwe, bo wiadomo jak to w aso bywa :wink:
sew1981, z kierownica chodziło o przyciski w wielofunkcyjnej i o lopatki DSG ( to lub to lub dwie sprawy na raz) poprzednie oprogramowanie mogło spowodowac, brak mozliwosci sciszania muzyki czy wrzucac nie tak biegi jak bys chciał. To wiem od kierownika serwisu w rozmowie przy kawie, a że był to Update Online wiec wszystko szło przez Bluetooth-a i trwało to mniej wiecej 25 min. (<--samo wgrywanie)
To wiem od kierownika serwisu w rozmowie przy kawie, a że był to Update Online wiec wszystko szło przez Bluetooth-a
Aktualizacja oprogramowania w samochodzie w serwisie przez bluetooth ? Wydawało mi się, że w serwisie to wszystko się robi po kablu, a bezprzewodowo w samochodzie to tylko telefon.
To wiem od kierownika serwisu w rozmowie przy kawie, a że był to Update Online wiec wszystko szło przez Bluetooth-a
Aktualizacja oprogramowania w samochodzie w serwisie przez bluetooth ? Wydawało mi się, że w serwisie to wszystko się robi po kablu, a bezprzewodowo w samochodzie to tylko telefon.
Niedługo akcje serwisowe będą przeprowadzać zdalnie. Wsiadasz rano do auta, a tam nowy "fjuczer" w kompie
Komentarz