wskaznik paliwa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • czes
    Classic
    • 2010
    • 14

wskaznik paliwa

Zamieszczone przez irekk
    Hmm.., ale nasze Skodzinki jadą do Poznania pociągiem Chyba że mówisz o Poznaniu, wówczas obwiniałbym Urząd Celny bo się pewnie o coś doczepił :roll:
    Wątpię, żeby był to Urząd Celny. Wtedy cała partia raczej by utknęła. Z tego co mi mój dealer powiedział lub ściemnił cały problem z dostawami samochodów z SAP do ASO jest związany z produkcją dokumentów. Ponoć cała ścieżka wygląda następująco:

Po produkcji samochód jest dostarczany przez importera na plac w Poznaniu gdzie oczekuje do momentu wytworzenia wszystkich dokumentów (dla mnie dziwne, że zajmuje to aż do 21 dni bo nie oszukujmy się co to są za dokumenty) i dopiero jak już do danego auta istnieje komplet tych papierów jest on wysyłany do dealera - bardzo możliwe, że czekają aż się laweta zapełni do danego miasta. Chociaż jak dla mnie dziwne, auto zamawiałem w Warszawie więc czemu nie są w stanie dostarczyć auta w 14 dni ? Bo nie uwierzę żeby czekali aż się laweta zapełni bo to chyba nie powinno stanowić problemu...

Z mojej oceny natomiast mogę powiedzieć, że wiele zależy do sprzedawcy jak mu zależy to auto dojedzie szybko jak nie to może to trwać i 21 dni (ocena po wczorajszym telefonie do dealera - gdzie na pytanie o konkretny termin dostawy auta do ASO powiedział "Wie Pan może będzie to 12.10 a może 13.10 ale na 100% dostarczony zostanie do 14.10 nie wykluczając opcji, że pojawi się na placu 10.10 lub 11.10" termin produkcji 38 tydzień, importer w maks 21 dni dostarcza auto po produkcji do dealera i tak w moim przypadku wychodzi heh nie ma to jak konkretna odpowiedź).
  • cezary 70
    Elegance
    • 2009
    • 940

wskaznik paliwa

Witam!
    Czy ktoś z was naprawiał sam skażnik paliwa w oktawi 1.9 tdi . Przewody paliwowe się odkręcają czy trzeba je zsunąć (chodzi mi o te przy zbiorniku). Mam mianowicie problem ze wskazaniem ilości paliwa w zbiorniku ,stało się tak jak zatankowałem paliwa parę razy pod korek nie wiem czy to zaszkodziło czy po prostu nastąpiła złośliwość rzeczy martwych. Bardzo proszę o informacje!
    cezary

Komentarz

• tomus7
      RS
      • 2010
      • 1896
      • Peugeot

Re: wskaznik paliwa

Zamieszczone przez cezary 70
      Witam!
      Czy ktoś z was naprawiał sam skażnik paliwa w oktawi 1.9 tdi . Przewody paliwowe się odkręcają czy trzeba je zsunąć (chodzi mi o te przy zbiorniku). Mam mianowicie problem ze wskazaniem ilości paliwa w zbiorniku ,stało się tak jak zatankowałem paliwa parę razy pod korek nie wiem czy to zaszkodziło czy po prostu nastąpiła złośliwość rzeczy martwych. Bardzo proszę o informacje!
      Zapewne się zdejmuje (zsuwa) po zdjęciu opasek
      ILE WYJAZDÓW TYLE POWROTÓW
      http://www.bunkry.pl/pl/index.html
      a gdy pomogłem, to nie bądź wiśnia i naciśnij POMÓGŁ.
      http://www.motostat.pl/user_images/16862/icon3.png
      Była SKODA 1 jest PEUGEOT 207

Komentarz

• Tony065
        RS
        • 2009
        • 2487
        • Octavia I (1U2)
        • ARX 1.8 20VT 150 KM

a co Ci źle pokazuje? może tylko nie odpowietrza się jak trzeba? mnie, pomimo wlania pod korek, pokazywało do przedostatniej kreski. po odpowietrzeniu zbiornika /ten pipek po lewej stronie wlewu/ wszystko jest ok.
        Black Pearl, Elegance & RS LOOK
        @ by Tune-up Gdańsk
        TDI VP++ i jeszcze rośnie
        Antek

Komentarz

Pracuję...