Zamieszczone przez irekk
Po produkcji samochód jest dostarczany przez importera na plac w Poznaniu gdzie oczekuje do momentu wytworzenia wszystkich dokumentów (dla mnie dziwne, że zajmuje to aż do 21 dni bo nie oszukujmy się co to są za dokumenty) i dopiero jak już do danego auta istnieje komplet tych papierów jest on wysyłany do dealera - bardzo możliwe, że czekają aż się laweta zapełni do danego miasta. Chociaż jak dla mnie dziwne, auto zamawiałem w Warszawie więc czemu nie są w stanie dostarczyć auta w 14 dni ? Bo nie uwierzę żeby czekali aż się laweta zapełni bo to chyba nie powinno stanowić problemu...
Z mojej oceny natomiast mogę powiedzieć, że wiele zależy do sprzedawcy jak mu zależy to auto dojedzie szybko jak nie to może to trwać i 21 dni (ocena po wczorajszym telefonie do dealera - gdzie na pytanie o konkretny termin dostawy auta do ASO powiedział "Wie Pan może będzie to 12.10 a może 13.10 ale na 100% dostarczony zostanie do 14.10 nie wykluczając opcji, że pojawi się na placu 10.10 lub 11.10" termin produkcji 38 tydzień, importer w maks 21 dni dostarcza auto po produkcji do dealera i tak w moim przypadku wychodzi heh nie ma to jak konkretna odpowiedź).
Komentarz