Wymiana gruszki ?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mickoc
    Classic
    • 2010
    • 29

Wymiana gruszki ?

Dziękuję wszystkim za pomoc. jednak osoby które napisały że to AKU miały rację (niestety) Ale teraz pojawił się kolejny problem jak w mojej Skodzince ustawić zegar bo 3 razy przeczytałem instrukcję i nadal nie wiem jak go ustawić ?

PS: wiem na pewno ze ten temat jest bardzo często poruszany na forum ale czy możecie polecić mi jakiś dobry serwis Skody w Krakowie, Który potrafi dobrze naprawić nie zepsuć i nie uczy się na autach. Chyba że polecacie oficjalne serwisy SKODY w Krakowie ? Proszę o rady i informacje lub link jeżeli ten temat był już poruszany na forum, Pozdrawiam.
    mickoc
  • kriss78mlody
    Drive
    • 2009
    • 81
    • Octavia III (5E3)
    • CUNA 2.0 TDI CR RS 184 KM

Wymiana gruszki ?

Witam. Mam krótkie pytanie.
    Czy po wymianie gruszki turbiny trzeba regulowac ciśnienie doładowania czy nie ma takiej potrzeby ??
    z góry dzieki
    kriss78mlody

Komentarz

• Damianjg
      Rider
      • 2008
      • 621

Oczywiście że trzeba

Komentarz

• Tony065
        RS
        • 2009
        • 2487
        • Octavia I (1U2)
        • ARX 1.8 20VT 150 KM

j.w. i to koniecznie, bo będą kłopoty z normalną jazdą. ja wymieniłem gruchę, bo stara była nieszczelna. spec /tfu/ powiedział mechanikowi, że trzeba tylko suwmiarką zmierzyć długość dźwigni i nową ustawić tak samo. jak gwałtowniej wciskałem gaz między 2500-3000 obr. system odłączał turbawkę, bo przeładowywała. jak zjawłem się w profesjonalnej firmie, okazało się, że trzeba było przestawić śrubę o 5 /pięć/ obrotów. teraz jest ok. powodem złego pomiaru mógł być zapadnięty mieszek w starej gruszce. nie cuduj, kolego, oddaj sprawę w ręce profesjonalistów, nie jakichś lokalnych "speców" od turbo, bo będzie płacz i koszty. dopytaj ekipę z krakowa lub śląska, kto to robi profi w Waszej okolicy i jedź. ja zaryzykowałem 400km, ale teraz mam spokój i pewność.
        Black Pearl, Elegance & RS LOOK
        @ by Tune-up Gdańsk
        TDI VP++ i jeszcze rośnie
        Antek

Komentarz

Pracuję...