Zamieszczone przez Octavianos
check engine??lampka ostrzegawcza spalin silnika
Zwiń
X
-
check engine??lampka ostrzegawcza spalin silnika
a wiec od początku, posznurku przyczynowo skutkowym ? 4 dni temu umylem silnik sam delikatnie uzywajoc srodka do tego oraz splukalem wszysko woda kosmetyka drobna i wycieki oleju czy pocenie silnika zostaly zlokalizowane heh banan na ustach dumnie jezdizlem az do wczoraj gdyz pojawila mi sie na zolto kontrolka tzw helikopterek w momencie gdy jechalem na 4 biegu predkosc 100 ,samochod nagle stracil moc ale predkosc u trzymywal(kontrolka sie niezapalila)potem na 3przy 70 ocielo mi doplyw paliwa, wciskam pedal i nic niema mocy dojechaem do domu no i lampka niezgasla ale na mniejszych biegach przyspiesza ladnie nom dzis rano sprawdzilem nic nie cieknie, jade do kolegi na kanal kontrolka zgasla sama wracam od niego 4 -120 idzie ostatnia prosta i znowu na 3 biegu przy 70 kontrolka sie zapalila ehhh i znowu zalamkakarol - człowiek który zostal papierzem
-
-
paliwo leje z auchan od 2 lat czy jest gorsze niewiem napewno tansze :/ porobilem mnostwo zdjec no i jest pare zeczy ktore albo wlasnie rurki so skorodowane albo popekane metalowe czesci ??? za pol godziny jade do mechanika ??? zobaczymy co mi powiedzo
[ Dodano: Czw 24 Mar, 11 13:31 ]
462D regulacja cisnienia doladowania . powyzej granicy regulacji ? hmmm :?: czyli w jakim miejscu dokladnie tkwi usterka, przepływomierz powietrza ? cos kolo turbiny? :shock:karol - człowiek który zostal papierzem
Komentarz
-
-
to nie paliwo, i nie orlen lezy u przyczyn awarii ?? intuicja oraz dedukcja poszla w las, tyle jest potencjalnych usterek w moim przypadku ze juz mnei glowa zaczlea bolec od czytania postow na temat blad 462D oraz 17965 ehh
a wiec dzis
badanie logow wykazalo jednoznacznie - blod przeplywomierz powietrza ! zdam sie na wiedze fachowca elktromechanika ktory stwierdzil w 100 % . no wiec orginalny bosh koncwoka z litera B okolo 500zl ten sam ale zregenerowany 350 ??? moje pytanie brzmi czy ten zregenerwoany jest jakis wadliwy bo mi go odradzono gdyz byl w tym zakladzie montowany i byly 2 przypadki ze cos sie spieprz...o z jego winy :P ktos moze potwierdzic ten przypadekkarol - człowiek który zostal papierzem
Komentarz
-
Komentarz