check engine??lampka ostrzegawcza spalin silnika

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • zygiaga
    Classic
    • 2011
    • 30

Zamieszczone przez Octavianos
    No to poziom techniki w kwestii silników mamy określony z technologią raczej nic specjalnego nie wymyślą tym razem.
  • 13karolss
    Ambiente
    • 2010
    • 199

a wiec od początku, posznurku przyczynowo skutkowym ? 4 dni temu umylem silnik sam delikatnie uzywajoc srodka do tego oraz splukalem wszysko woda kosmetyka drobna i wycieki oleju czy pocenie silnika zostaly zlokalizowane heh banan na ustach dumnie jezdizlem az do wczoraj gdyz pojawila mi sie na zolto kontrolka tzw helikopterek w momencie gdy jechalem na 4 biegu predkosc 100 ,samochod nagle stracil moc ale predkosc u trzymywal(kontrolka sie niezapalila)potem na 3przy 70 ocielo mi doplyw paliwa, wciskam pedal i nic niema mocy dojechaem do domu no i lampka niezgasla ale na mniejszych biegach przyspiesza ladnie nom dzis rano sprawdzilem nic nie cieknie, jade do kolegi na kanal kontrolka zgasla sama wracam od niego 4 -120 idzie ostatnia prosta i znowu na 3 biegu przy 70 kontrolka sie zapalila ehhh i znowu zalamka
    karol - człowiek który zostal papierzem

Komentarz

• baca10
      RS
      • 2009
      • 6225

a nie zatankowałeś gorszego paliwa, najlepiej podłoncz pod kompa

Komentarz

• krzysiek13
        L&K
        • 2010
        • 1155

vag-com prawdę Ci powie...
        Octavia

Komentarz

• do_mario
          Classic
          • 2010
          • 38

Cześć
          U mnie rozszczelnieniu uległ ten cieki wężyk do turbiny
          objawy bardzo podobne

Mariusz
          do_mario Kraków

Komentarz

• 13karolss
            Ambiente
            • 2010
            • 199

paliwo leje z auchan od 2 lat czy jest gorsze niewiem napewno tansze :/ porobilem mnostwo zdjec no i jest pare zeczy ktore albo wlasnie rurki so skorodowane albo popekane metalowe czesci ??? za pol godziny jade do mechanika ??? zobaczymy co mi powiedzo

[ Dodano: Czw 24 Mar, 11 13:31 ]
            462D regulacja cisnienia doladowania . powyzej granicy regulacji ? hmmm :?: czyli w jakim miejscu dokladnie tkwi usterka, przepływomierz powietrza ? cos kolo turbiny? :shock:

Komentarz

• baca10
              RS
              • 2009
              • 6225

13karolss, auchana w paliwo zaopatruje Orlen

Komentarz

• 13karolss
                Ambiente
                • 2010
                • 199

to nie paliwo, i nie orlen lezy u przyczyn awarii ?? intuicja oraz dedukcja poszla w las, tyle jest potencjalnych usterek w moim przypadku ze juz mnei glowa zaczlea bolec od czytania postow na temat blad 462D oraz 17965 ehh

a wiec dzis
                badanie logow wykazalo jednoznacznie - blod przeplywomierz powietrza ! zdam sie na wiedze fachowca elktromechanika ktory stwierdzil w 100 % . no wiec orginalny bosh koncwoka z litera B okolo 500zl ten sam ale zregenerowany 350 ??? moje pytanie brzmi czy ten zregenerwoany jest jakis wadliwy bo mi go odradzono gdyz byl w tym zakladzie montowany i byly 2 przypadki ze cos sie spieprz...o z jego winy :P ktos moze potwierdzic ten przypadek

Komentarz

Pracuję...