nie działa składanie tylnej kanapy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • elig
    Classic
    • 2010
    • 6

ja bym poszedł z stronę zwykłego porządnego XC

• markopol
    Classic
    • 2009
    • 25

Witam. Chciałem przewieżc większy bagaż ,a tu mam problem. Rączka od tylnej kanapy chodzi lużno i nie da się złożyc siedzenia. Poradżcie co zrobic. Próbowałem ściągnąc obudowę od góry ale na darmio.

Komentarz

• darmarz
      Drive
      • 2008
      • 48

Miałem to samo dźwignia chodziła góra dół a nie szło otworzyć psiuknąłem WD -40 i po jakimś czasie przez siłę puściło- to moja rada ...

Komentarz

• markopol
        Classic
        • 2009
        • 25

Chodzi mi raczej o to ,że nie wiem jak się dostać do tego cięgna żeby odblokowac zaczep który trzyma kanape.Myślę że tam się coś zerwało.

Komentarz

• krzysiek13
          L&K
          • 2010
          • 1155

markopol, jak pilna sprawa, to spróbuj od strony bagażnika otworzyć płaskim śrubokrętem, coś w tym zamku wystarczy pchnąć. W passacie się otworzyło, nie pamiętam jak w O1 to wygląda.
          Octavia

Komentarz

• Piratka
            L&K
            • 2009
            • 1016

Zamieszczone przez darmarz
            Miałem to samo dźwignia chodziła góra dół a nie szło otworzyć psiuknąłem WD -40 i po jakimś czasie przez siłę puściło- to moja rada ...
            Niestety części które się tam psują są plastikowe i z wyczerpania strzelają

krzysiek13, zmusiłem nas do szybkiej naprawy :twisted:

markopol, do naprawy potrzebny Ci będzie gruby śrubokręt, zapasowa para rąk + zacisk i kropelka.

Niestety ułamał Ci się zacisk podtrzymujący dźwignię, nie spotkaliśmy się z takim elementem ale możesz to naprawić ...

Fotel otwierasz dokładnie tak jak napisał krzysiek13, musisz podważyć zamek do góry, zerknij sobie na działającym fotelu obok gdzie dokładnie i jak musisz postawić śrubokręt.

Następnie przyda Ci się druga para rąk która przytrzyma Ci śrubokręt kiedy ty będziesz majstrować z zaciskiem :P

Nie opisuję zbyt dużo widać na fotkach gdzie i jak musisz zaciągnąć zacisk, zanim jednak puścisz musisz go podkleić kropelką żeby się nie obsunął.

Poczekać aż klej zaschnie i zamknąć fotel

Od co mały poradnik jak naprawić zepsute składanie foteli :lol: :lol:

PS. nie gniewajcie się na rozmiar fotek, celowo zostały wielkie aby lepiej było widać ops: :wink:
            :twisted: mała czarna :twisted:

Komentarz

• markopol
              Classic
              • 2009
              • 25

Wszystko super,dzięki za zdjęcia . Jak poradzę sobie z opuszczeniem kanapy to już jakoś pójdzie. Nie wiem czy zmieszcze tam śrubowkręt żeby naciśnąc ten zaczep. :roll:

Komentarz

• Piratka
                L&K
                • 2009
                • 1016

markopol, bez najmniejszego problemu poradzisz sobie z otwarciem
                :twisted: mała czarna :twisted:

Komentarz

Pracuję...