[Inne] Żarniki i przetwornice...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tomalla
    Drive
    • 2010
    • 50

to wspolczuje - koledze kiedys w Fabii po przegladzie olejowym w ASO Plichta Gdansk na Grunwaldzkiej zapomnieli dokrecic korka z dolu silnika... i jadac ulica Elblaska prawie zatarl silnik...

ps. a z innej beczki - dzis widzialem 3 octy oklejone OCP - jedna rano w Oliwie obok serwisu z reklamami Castrola - srebrna kombi O1 na czarnych alusach; potem widzialem na grunwaldzkiej czerwonego RS'a O2 i jeszcze jedna Octe - bodajze O2 srebrna kombi we Wrzeszczu okolo godz. 16tej... traktuje to jako dobry znak.
  • lukasz3112
    RS
    • 2008
    • 3607

Panowie u brata w Nissanie padły już dwie przetwornice przez ostatni miesiąc. Auto ma już ponad rok i posiada ori xenony. No i któregoś razu kupił jakieś chińskie zamienniki i po dwóch dniach padła przetwornica w prawym reflektorze. Zakupił drugą używana i za 2 tygodnie padła i ona...
    czy jest możliwość, żeby żarnik uszkadzał przetwornicę? Czy jest to tylko dziwny zbieg okoliczności?
    Lewa ma się bardzo dobrze i się z nią nic nie dzieje..
    Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3

Komentarz

• picia136
      Rider
      • 2011
      • 374

JAkie ma żarniki xenonowe? Philipda d2s? i w jakiej cenie kupił
      Elektronika,SSWiN,CCTV,Informatyka,Akwarystyka

Komentarz

• lukasz3112
        RS
        • 2008
        • 3607

picia136, no napisałem przecierz, że zakupił jakieś chińskie. bo stare osramy wywalił.
        d2s standardowo.
        Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3

Komentarz

• picia136
          Rider
          • 2011
          • 374

To jak kupił jakąś chińszczyznę to bardzo prawdopodobne że one spowodowały uszkodzenie. Chyba że długo jeżdził ze spalonym xenonen. Bo jak tak to przetwornicę szlak trafia bo pracuje bez obciążenia i się pali. Ja w w211 kupowałem żarniki philipsa d2s cos ok 150zł sztuka i nie było problemu.
          Elektronika,SSWiN,CCTV,Informatyka,Akwarystyka

Komentarz

• Tomaszek
            RS
            S_OCP Member
            • 2008
            • 1545
            • Citroen

to jednak chyba powód tych chińskich zamienników.Gdzies juz czytałem o paru przypadkach dokładnie takich samych.Ktos chcial zaoszedzic na zarnikach i niestety po tygodniu musiał kupowac przetwornice.Dlatego tez wywaliłem 400PLN za dwa nowe żarniki osrama i jestem baaaaa...zadowolony

Komentarz

• Enriquez
              RS
              • 2009
              • 7685
              • Superb III (3V3)

odgrzeję kotleta...

Uszkodzona przetwornica - czym się to objawia?
              U mnie sytuacja taka - palniki D1S - nowe - z Allegro - Philipsy w oryginalnych opakowaniach VW. Kwestia oczywiście czy to nie chińszczyzna (???). W lampie prawej nic się nie dzieje. W lewej padł palnik po 1 dniu używania. Palnik po prostu nie startuje a po otwarciu lampy śmierdzi. Puszka palnika ciepła. Puszka przetwornicy zimna. Zmieniłem na jakiś zjechany palnik - odpala bez problemu, za każdym razem. I teraz zasadnicze pytanie, czy przetwornica może uwalić palnik? Co prawda zjechany palnik używałem na razie 30 minut, zobaczymy co będzie za 2 dni... Ciekaw jestem opinii. Póki co, wyczytałem że uszkodzona przetwornica nie wystartuje palnika. Ale czyżby taki niefart mi się trafił?
              Pozdrawiam
              Marcin

Komentarz

Pracuję...