szarpie na niskich obrotach

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • octavianin
    Classic
    • 2012
    • 5

dzięki
  • klonos
    Classic
    • 2011
    • 14

Na wstępie uprzedzę że korzystałem z szukajki ale nic nie znalazłem co by coś wyjaśniło. Stąd zakładam ten temat:

Moja, notabene świeżo zakupiona octavia 1, 2004 rok ma dziwną przypadłość tj jak jadę na dwójce na samym sprzęgle tak ze się tylko toczę i zacznę lekko dodawać gazu zaczyna szarpać - robi kangura ale nie gaśnie tylko szarpie i jedzie dalej w podobnym tempie, dopiero ja mocniej dodam gazu to zaczyna jechać normalnie. Silnik to 1,9 90KM. Proszę o rady, sugestie, wskazówki.
    Agencja interaktywna klonos.pl tworzymy skuteczne strony internetowe i wiele więcej.

Komentarz

• krzysiek13
      L&K
      • 2010
      • 1155

Ja bym w pierwszej kolejności zrobił logi zwracając szczególną uwagę na przepływkę, a następnie zainteresowałbym się dwumasem.
      Octavia

Komentarz

• klonos
        Classic
        • 2011
        • 14

dzięki za szybką odpowiedź, niestety jak prawie każdy "nowy" muszę odpowiedzieć pytaniem

Opłaca się kupić kabel na allegro i zrobić te logi samemu, jeśli tak to czy jest jakaś firma czy oprogramowanie dedykowane do skody?

Czy możliwe żeby dwumas miał problemy przy przebiegu 115kkm?

I ostatnie trochę z innej beczki, gdzie sprawdzę jaki mam model silnika? (profil wypełniłem na czyja zakładając że mam zmienną geometrię łopatek na forum passata czytałem że ALH właśnie taką ma)
        Agencja interaktywna klonos.pl tworzymy skuteczne strony internetowe i wiele więcej.

Komentarz

• jama89
          L&K
          • 2008
          • 1214

W ksiazce serwisowej lub na naklejce w bagażniku
          Octavia 1.9 TDI ASZ

.

Komentarz

• klonos
            Classic
            • 2011
            • 14

Zamieszczone przez jama89
            lub na naklejce w bagażniku
            Bajecznie, dzięki temat wersji silnika już rozwiązany

pozostaje sprawa VAG-a, no i czy to możliwe że dwumas pada przy takim przebiegu.

Komentarz

• jama89
              L&K
              • 2008
              • 1214

Octavia 1.9 TDI ASZ

.

Komentarz

• krzysiek13
                L&K
                • 2010
                • 1155

Zamieszczone przez klonos
                pozostaje sprawa VAG-a, no i czy to możliwe że dwumas pada przy takim przebiegu.
                Jeśli chodzi o sprawę vaga to jest temat na forum o kabelkach
                Jesteś pewny co do przebiegu? :twisted: A nawet jeśli tak, to można go nawet prędzej wykończyć, zależy od umiejętności :szeroki_usmiech
                Octavia

Komentarz

Pracuję...