[O2] Alarm MetaSystem

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kryspoland
    Classic
    • 2011
    • 2

[O2] Alarm MetaSystem

marlej108, Jak masz kasę i ochotę to zmieniaj. Raz się żyję. Jeździłem ostatnio S2 to cie rozumiem. :P
  • kocinski
    Classic
    • 2010
    • 17

[O2] Alarm MetaSystem

Witam,

Nie wiem czy to tylko moje odczucie może jestem przewrażliwiony, ale już w trakcie zimy zauważyłem dziwne zachowanie alarmu. Sytuacja wygląda następująco:
    Wsiadam do auta przekręcam kluczyk w pozycję włączony alarm cichutko robik PIK, (przy ponownym wyłączeniu i włączeniu tak samo). Odpalam auto ruszam a tu dalej takie cichutkie od czasu do czasu Pik i za 2 sekundy Pik. Przy takim toczeniu się sytuacja się powtarza na wstecznym tak samo, przy szybszej jeździe problemu nie słychać

Nie jestem jakiś przewrażliwiony ale wcześniej takiego efektu na pewno nie było. Przy otwieraniu drzwi z pilota nie ma żadnych sygnałów dźwiękowych (tak było od początku) jedynie mrugnięcie światłami.

Przy wyłączaniu silnika podobny efekt, zgaszenie pik wyciągnięcie kluczyka pik.

Zastanawiam się czy to akumulator w syrenie, jakiś kondensator pojemność stracił, jakieś upływy ma. Nie wiem na razie jeżdżę i obserwuje, dopóki całkiem się nie zawiesi.

Książeczka do alarmu HPB, MetaSystem.

Niestety nie znalazłem takiego przypadku na forum, może coś wie o co biega.

Komentarz

• peb
      Rider
      • 2010
      • 254
      • Roomster (5J)

Witam
      Dołączam się do tematu. Mam ten sam problem w Fabii 1,9 TDI 2006r. Taki objaw mam od momentu kiedy padł mi na mrozie akumulator i nie było napięcia przez 4 dni. Po podpięciu VAG nie widać żadnych błędów ani innych rzeczy. Centralny zamek z pilota działa prawidłowo.
      Wyprzedaż garażowa
      Różności od książek przez budowlankę po części moto

https://sprzedajemy.pl/oferty-uzytko...e=60&offset=60

Większość ofert dla OCP do negocjacji :P

Komentarz

• Biszczu
        RS
        • 2011
        • 5567

Też mam ten fatalny alarm MetaSystem polecam skontaktować się z serwisem, który rozprowadza tego typu "nieszczęścia alarmowe".

Podaję namiary
        LOGIC sp. z o.o. sp.k
        ul. Staniewicka 18, 03-310 Warszawa
        tel. +48 (22) 679 44 49
        fax. +48 (22) 679 56 54

Prosić Jacka Mazura, który jest konstruktorem. Nie polecam jednak do nich pisać maila, gdyż jakoś nie odpisują. Natomiast jak się zadzwoni to "łopatologicznie" wytłumaczą.

p.s. ja nie mogę zaprogramować tak kluczyków, żeby 2 szt. można było otwierać auto (zawsze działa tylko 1)

pomogłem?
        "Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

• piotrek_gdy
          RS
          • 2008
          • 7723
          • Volkswagen
          • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

kocinski, proponuję zmienić temat
          z cała pewnością Meta nie jest fabrycznym alarmem- to że dołożyli ci go w serwisie na pewno tego nie oznacza :wink:
          gdybys miał fabryczny- miałbys jego kod na wyklejce

jeśli chodzi o Meta-polecam lekturę elektrody

np tu masz coś o twoim alarmie
          przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

Pracuję...