instalacja I gen i BLOS w 1,6 AEE

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • magik85r
    Classic
    • 2011
    • 13

mam pytanko. Czy są jakieś kanały na CB na których mozna znaleść kogość z OCP? czy jest jeden ogólnie dla wszystkich czy jest jakiś podział na miasta/województwa?
  • deviltomek
    Ambiente
    • 2010
    • 246

na wstępie powiem że nie interesuje mnie sekwencja (jestem jej wrogiem i prosze mnie tu nie przekonywac). chce zamontować do swojej skody 1.6 AEE gaz- najlepiej najprostszy 1 gen. lecz z systemem BLOS i tu jest kilka schodów, po pierwsze:
    -jak go wkomponowac: myslalem wywalic orginalną puchę z filtrem powietrza dac kolanko na przepustnice ,blosa i wkomponowac puszke z prostokątnym filtrem lub na zywca stozek...(ostatecznosc) oczywiscie odma miedzy filtr a blos
    -jak zemulowac sondę lambda - wystarczy sygnał zewrzeć do masy czy nic nie trzeba ruszac, nie mam kontrolki check engine , czy samo wywalenie błędu o nieprawidłowym sygnale z sondy spowoduje jakis tryb awaryjny i czy przy przełłączeniu na benzynę i poprawnym sygnale z sondy bedzie chodzil normalnie na paliwie czy trzeba bedzie za kazdym razem kasowac błąd. czy ewentualnie wystarczy zamontowac prosty emulator który emituje sygnał prostokątny który mozna zmieniac wypełnienie potencjometrem (kiedys skladalem takiego z forum elektroda koszt 9zł ne 555 i jeszcze jakies smieci).
    niechce montowac zadnego sterownika (bingo itp) bo do blosa jest mi zbedny. chcodzi mi o jak najmniejsze koszty.
    pomijamy również strone prawną która nakazuje elektroniczna kontrole dawkowanego gazu.

Komentarz

Pracuję...