Zamieszczone przez pandzik
Sterownik wentylatorow klimatronika
Zwiń
X
-
Sterownik wentylatorow klimatronika
Witam mam taki mały problem mianowicie , mam podobno uszkodzony sterownik wentylatorów od klimatronika , a nie moge zlokalizowac jego dokładne umiejscowienia...... czy mógłby ktos pomoc i napisac gdzie on dokładnie sie znajduje ......
Jesli chodzi o autko jest to Octavia II 2,0 TDI silnik BKDJabik23
-
-
Wogole nie załanczaja mi sie wentylatory ...klima na postoju nie chodzi jednak gdzy rusze autkiem i jadac z predkoscia 60kmh zaczyna chłodzic ..podobno jest uszkodzony sterownik wentylatorow tak mi powiedziano w warsztacie tam gdzie miałem auto .... Panowie czy ktos mogłby dac linka jak wogole ten sterownik wyglada ...Jabik23
Komentarz
-
-
Sprawdze.........ale raczej bedzie to sterownik mi wogole nie startuja wentylatory nawet od wody jak rozgrzeje auto do 90 c .....
[ Dodano: Pon 04 Kwi, 11 23:00 ]
Sprężarka od klimy jest ok ....dzis wymontowałem wentylatory z brata Octavi i wmontowałem do mojej skody i dupa ....nie włączają sie wentylatory jak włączę klimę juz dostaje białej goraczki tym bardziej ze jak s powrotem wmontowałem jego wentylatory do jego auta to u niego po załączeniu klimy wentylatory startują .... ?????
[ Dodano: Pon 04 Kwi, 11 23:05 ]
Poczatkowo myslałem ze jest uszkodzony sterownik wentylatorow ....ale wychodzi na to ze jest ok .....czy jakis inny sterownik jest odpowiedzialny za właczenie sie wentylatorow i pytanie co moze byc przyczyna ..??Jabik23
Komentarz
-
-
Jabik 23 wydaje mi się ze to elektrozawór N 280 (zawiesił się) ale na 100% nie wiem.Mam podobny problem wentylator od klimy stoi (na krotko sprawdzałem działa) Klima chodzi po kilku minutach.Elektrozawór podobno jest odpowiedzialny za wydajność i włączenie wentylatora a jak sie przywiesił w 20% wydajności sprężarki to chyba wentylator nie będzie chodził
Napisz jak rozwiązałeś problem
Komentarz
-
Komentarz