Zamieszczone przez _tm_
[O2] Problem pozostały po wybitej szybie
Zwiń
X
-
[O2] Problem pozostały po wybitej szybie
Drodzy Koledzy,
mam następujący problem:
Trzy tygodnie temu ktoś wybijając szybę (przednie drzwi od strony pasażera) włamał mi się do nowiutkiej Skody odebranej kilka dni wcześniej z salonu... straciłem zawartość schowka - cóż, zdarza się.
Niestety prawdziwe problemy zaczęły się po wstawieniu szyby w katowickim ASO Skody (Ganinex).
Początkowo w oczy rzuciły mi się usterki typu porysowany plastik i zaciągnięty materiał tapicerki (jestem przekonany, że powstały w wyniku demontażu plastików w celu wymiany szyby). Zgłosiłem to i usłyszałem, że to nie wina pracownika serwisu, który zmieniał szybę lecz 'włamywacza'.
Okey, poczułem się urażony, że robią ze mnie idiotę ale myślę sobie - trudno, i tak mi tego nie wymienią - zacisnąłem zęby, poprzeklinałem i pojechałem... następnego dnia z drzwi zaczęło dochodzić brzęczenie szkła(!!!!) oraz szum powietrza. Jadę do serwisu i słyszę, że to resztki szkła z wybitej szyby i niestety ze względu na konstrukcję drzwi nie da się ich usunąć... powinienem do tego "przywyknąć".
Dzisiaj nie wytrzymałem zadzwoniłem jeszcze raz do serwisu narzekając, że jest coraz gorzej, drzwi brzęczą mi jak portfel emeryta do tego coś świszczy jak halny i jak tak dalej pójdzie to oszaleję. Trafiłem na człowieka, który (chyba) mnie zrozumiał i w czwartek mają sprawdzić co jest grane.
Moje pytanie brzmi:
Czy to fakt iż w Octavii 2 (rocznik 2010) konstrukcja drzwi nie pozwala na usunięcie resztek szkła z wybitej szyby i jestem skazany na to brzęczenie do czasu aż dół strawi rdza i szkło samo wypadnie ???
Czy to wyłącznie wymówka serwisu żeby nie rozbierać drugi raz drzwi ?
Z góry dziękuję uprzejmie za każdą rzeczową uwagę.
Dav
-
-
Oczywiście, ze to wymówka serwisu. Problem w tym, że do rozebrania drzwi trzeba roznitować wewnętrzną blachę a to jest trochę roboty. Serwis poszedł na łatwiznę i wymienił szybę od góry, bez rozbierania drzwi ( jest o ile pamiętam specjalna gumowa zaślepka, która umożliwia dostęp do śruby mocującej szybę).
Czy tą wymianę robiłeś z AC, czy na własny koszt?Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Nie znam konstrukcji drzwi w o2 ale strzelam że to wina leni z ASO a nie techniczna niemożliwość, nie da się to tylko parasola w d... otworzyć, chociaż?...
Biorą odkurzacz z odpowiednią końcówką i szkło cudownie znika, na Twoim miejscu jeszcze bym sprawdził czy przykleili folię pod tapicerką (może dla tego słychać szumy)[O1 - 2.0 AQY silver ]
[SII - 2.0 CFFB pacific blau]
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kowal 2002Oczywiście, ze to wymówka serwisu. Problem w tym, że do rozebrania drzwi trzeba roznitować wewnętrzną blachę a to jest trochę roboty. Serwis poszedł na łatwiznę i wymienił szybę od góry, bez rozbierania drzwi ( jest o ile pamiętam specjalna gumowa zaślepka, która umożliwia dostęp do śruby mocującej szybę).
Czy tą wymianę robiłeś z AC, czy na własny koszt?
AC - z czym wiąże się inna historia ... po której opadają ręce...
Komentarz
-
-
kcp,Zamieszczone przez kcpZgłosiłem to i usłyszałem, że to nie wina pracownika serwisu, który zmieniał szybę lecz 'włamywacza'..
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kowal 2002zrobione tak jak trzeba a nie jak u "pana Heniasaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez phonemankcp,Zamieszczone przez kcpZgłosiłem to i usłyszałem, że to nie wina pracownika serwisu, który zmieniał szybę lecz 'włamywacza'.
W przypadku uszkodzenia dodatkowych elementów (tapicerki, schowków czy dywaników) w trakcie włamania wszystkie koszta ponosi ubezpieczyciel i możesz sobie "zażyczyć" wymianę uszkodzonych elementów. ubezpieczyciel zawsze powinien przyjąć dodatkowe koszta nawet po wypłacie wcześniejszej kwoty.Nabytek w 04.2010 r czyli 2,0 TDI.
Po drodze Verso 2,0 D4D, Auris 1,6 Velmatec
A teraz jest 1,4 TSI z 2012
Komentarz
-
-
Śmiech na sali :lol:
Jak można wyjechać z takim tekstem ?
Zamieszczone przez kcpże to resztki szkła z wybitej szyby i niestety ze względu na konstrukcję drzwi nie da się ich usunąć...
Poprostu strzeliłbym takiemu gościowi :roll:
Jakość usługi i obsługi ASO jest powalająca ...
Jak chcesz kupić to wlezą Ci w dupe ale już serwis to zupełnie inna bajka ....
Zamieszczone przez kcppowinienem do tego "przywyknąć".
No pewnie bo jak kase ASO wzięło za robote to ok ale poprawek już nie biorą pod uwage bo przecież oni nie moga nic spieprzyć :idea:Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
znowu p......................... ASO. Zawsze powtarzałem i powtarzać będę, że ASO nadaje się tylko do popsucia samochodu i podnoszenia ciśnienia właścicielowi. Ci co nazywają się mechanikami i fachowcami są bardzo często z łapanki bo jest wolny etat. Jak jest naprawdę dobry po jakimś czasie po zdobyciu doświadczenia idzie na "swoje" lub do "Pana Henia", gdzie zarobi więcej (bo jest dobry).
Komentarz
-
-
Panowie, bardzo dziękuję za każdą uwagę...
w czwartek odwiedzam serwis i postawię sprawę jasno - albo usunięcie wszystkich niedociągnieć albo oficjalna reklamacja i pisemko do Skoda Auto Polska.
Nigdy nie miałem problemów z tym ASO ale tej sytuacji nie zamierzam odpuścić - szczególnie, że nigdy nie zwracałem uwagi na kasę podczas serwisów co (jak sądzę) czyni mnie dobrym klientem, którego powinno się szanować.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Obelix5Dokładnie rok temu też od strony pasażera wybili mi szybę pomijając straty oddałemauto do ASO wymiana z AC. Odbieram samochód i co widzę środku nie odkurzyli szkieł a na moją reklamację kierownik zmiany stwierdził że przesadzam.
"zrobione jak to w ASO"
Oczywiście sprzątanie było jednym ze składników faktury ...
Komentarz
-
Komentarz