Zamieszczone przez maxpaynemm
Najgorszym do zrobienia było usuniecie podkładu z farby ceramicznej, do którego było przyklejone stare lusterko (te czarne kółko). Niestety robiłem to w sposób mechaniczny (papierem ściernym) i po 2 godzinach walki udało mi się je usunąć. Ale pomimo używania papieru 2000 i potem pasty polerskiej na szybie pozostały zmatowienia. Aby je zakryć musiałem w tym samym miejscu pomalować podkładem pod uchwyt czujnika i zamontować nowe lusterko. W efekcie nowe lusterko jest ok 2,5cm niżej niż powinno być i rynienka w której idą przewody do podsufitki jest o 2,5 cm za krótka i widać przewody. Okleiłem je czarna taśmą i na pierwszy rzut oka nikt tego nie zauważa, ale mi to przeszkadza.
Czujnik deszczy podłączałem wg touritala Enriqueza, a podłączenie samego lusterka znalazłem w innym poście.
Lusterko samościemniające działa rewelacyjnie, czujnik też. Ale jeżeli miałbym komuś poradzić, to:
- nie usuwać farby spod starego lusterka w sposób mechaniczny, tylko znaleźć jakieś inne rozwiązanie (chemia??)
- najlepiej wymienić szybę na taką, która jest już przygotowana pod czujnik.
Moja szyba jest już strasznie porysowana od skrobaczki, jak będę miał możliwość to ją wymienię na taka, już gotową pod czujnik. I wtedy będę w 100% zadowolony.
Komentarz