Dzisiaj sam jade na zbieżność na mogilską 114 takzę mam nadzieje ze Panowie wszystko dobrze zrobią. Zdam relacje
[O2] 1.9 105 KM - dolewanie oleju
Zwiń
X
-
[O2] 1.9 105 KM - dolewanie oleju
Witam,
Mam Octavię z listopada 2004 roku, przebieg 150 tys.
Pomiędzy wymianami oleju, czyli co 15 tys km auto krzyczy o około 0,8 litra oleju.
Z tego co wiem to poprzedni właściciel tego auta też dolewał (ale nie wiem od jakiego przebiegu).
A teraz pytania:
a) to jest normalne czy jest to zwiastunem czegoś złego...
b) czy należy się tym tematem coś zainteresować - w sensie serwis i zbadanie przyczyny/naprawa...
c) czy to oznacza w najbliższej przyszłości jakieś większe wydatki/remonty?
d) z reguły jakie przebiegi osiągają bez większych napraw remontów (normalna jazda, bez katowania auta)?
Jeżdżę na Castrolu.
Dzięki za informacje,
Pozdrawiam.
-
-
Może być turbina na wykończeniu. Zobacz czy jak gazujesz to nie dymi mocno na czarno?Wyprzedaż garażowa
Różności od książek przez budowlankę po części moto
https://sprzedajemy.pl/oferty-uzytko...e=60&offset=60
Większość ofert dla OCP do negocjacji :P
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez DzidaZamieszczone przez ocatavia2005No bez żartów, że tylko tyle
Zamieszczone przez DzidaJesteś pewien swojego przebiegu?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ocatavia2005Okiem laika - 250/300 tys. - chociaż pewnie zbyt optymistycznie szacuję?
Zamieszczone przez ocatavia2005Nie będę próbował udowadniać, bo nie ma to najmniejszego sensu - ale bezdyskusyjnie jestem pewny przebiegu tego auta mimo iż jestem jego 2-gim właścicielem.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez adamusekJa nowym autem zrobilem 14 tysi i jest juz wlane 1.5 l - jazda bez szalenstw - chyba TTTM
Może jak się dotrze to troszke mniej będzie brał...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ocatavia2005Widocznie mam bardzo złe nawyki, gdyż we wcześniejszym aucie (nissan almera, benzyna/gaz) nie dolewałem ani kropli oleju pomiędzy wymianami.
Co do nissanów, to moja styczność z nissanem primerą 1.8 2002 rok jest taka, że tam trzeba było dolewać do 2l na 15kkm.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
Komentarz