MikeWRC, będzie jakaś aktualizacja przed zimą :?: :P
Hej Daymond. Niestety słabo to widzę. Projekt mi się niestety opóźnia, bo mój lakiernik jest zawalony robotą. Grunt na nowościach położony, czekam na lakier. Z rozpaczy kolekjonuję sobie części .
Mam już stalową płytę pod silnik i ....
... repliki Porsche Twist 18x8 w renowacji. Lakierka oczywiście w czarny połysk
od jakiegoś czasu mam następujący problem z centralnym zamkiem,
z pilota zamykając auto , wskakują wszystkie blokady drzwi, zamykają się bez problemu,
jeśli tą samą operację wykonam za pomocą przycisku w drzwiach od strony kierowcy, najpierw rygluje wszystkie drzwi, a po chwili wyskakuje tylko i wyłącznie blokada od prawych tylnych drzwi. Co może być nie halo ? Z pilotem wszystko działa jak należy, z przyciskiem wewnątrz niestety nie.
Masz jakiś komunikat o otwartych drzwiach na zegarach lub vag-coma? Zobacz najpierw, czy autko wie, że otwierasz te drzwi, to będziemy już coś wiedzieć.
Ja ostatnio u siebie miałem odwrotny problem. Z guzika w drzwiach wszystko działało, jak należy, a z pilota nie otwierało mi tylnych lewych drzwi.
Powodem okazał się wadliwy zamek.
A czy po zamknięciu samochodu świeci Ci się dioda Safe Lock w drzwiach kierowcy koło rygielka? Jeśli nie to na 99% walnięty zamek w tych tylnych prawych drzwiach.
witam panowie,zgodzę się z tym co piszecie lecz ja ostatnio się spotkałem z podobnym problemem u staruszka w golfie IV i przyczyną był tak uszkodzone ZIMNE LUTY także wymontuj kolego zamek z drzwi i rozkręć go aby mieć dostęp do połączeń lutowanych (styczka przylutowana do płytki) oczyść luty i je popraw.gołym okiem może nie być widać żadnego uszkodzenia.po tym zabiegu u staruszka zamek dawał jak szalony i jest już wszystko ok mikrostyk jak będzie uszkodzony to po otwarciu danych drzwi nie zapali się lampka w kabinie.miłej zabawy pozdrawiam dla pocieszenia w golfie zamias foli wygłuszającej jest blacha .
Komentarz