Założyłem dzisiaj ori spryski lamp do Octavii 2, udało się je zamontować za pomocą przekaźnika tak jak jest w oryginale... Moja radość nie trwała jednak długo, gdyż mniej więcej po ok 4-5 h od montażu przestały działać wycieraczki przedniej szyby... Dolałem płynu do zbiornika, odjechałem od sklepu, chciałem zmyć szybę, a tu zonk... spryskiwacze działaja (lamp + szyby) a wycieraczki się nie uruchomiły... Bezpieczniki niby OK (sprawdzałem ok 30 min temu, trochę ciemno mam w garażu, może czegoś nie dopatrzyłem).
Pomocy bo czeka mnie trasa za tydzień a spryski to rzecz niezbędna...
Założyłem dzisiaj ori spryski lamp do Octavii 2, udało się je zamontować za pomocą przekaźnika tak jak jest w oryginale... Moja radość nie trwała jednak długo, gdyż mniej więcej po ok 4-5 h od montażu przestały działać wycieraczki przedniej szyby... Dolałem płynu do zbiornika, odjechałem od sklepu, chciałem zmyć szybę, a tu zonk... spryskiwacze działaja (lamp + szyby) a wycieraczki się nie uruchomiły... Bezpieczniki niby OK (sprawdzałem ok 30 min temu, trochę ciemno mam w garażu, może czegoś nie dopatrzyłem).
Pomocy bo czeka mnie trasa za tydzień a spryski to rzecz niezbędna...
Pozdrawiam
a kontrolka od "podniesionej" maski Ci sie nie pali na zegarach, bo chyba takowa jest w 0II....bo gdy masz otwartą maske wycieraczek nie włączysz - wiec moze tu jest przyczyna......
Niestety nie... nic się nie świeci... spryskiwacze działają (szyba i lampy), a wycieraczki sie nie załączaja... Jakiś przekaźnik? silniczek wycieraczek? sam nie wiem co mam robić. Spryski lamp zrobione wg. http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=21239 . Nie było z tym problemu. Po złożeniu odpalało wszystko ok... Podjechałem pod sklep nalać płynu i się okazało po odjeździe, że nie działają wycieraczki :evil:. Może coś przy montażu zruszyłem? a potem się wypięło? dziwny zbieg okoliczności... Jak sądzicie?
Komentarz