Schodzi chrom z tylnego emblematu skoda i napisu TSI
Proszę o informację czy ktoś z Was miał problem ze schodzącym chromem z napisu na tylnej klapie, w moim przypadku z napisu TSI oraz z loga skody, emblematu tylnej klapy.
Samochód nie ma 2 lat jeszcze, nie miał styku z żadną chemią, zawsze myję ręcznie.
Nie wiem dlaczego tak się stało, czy to wada tylko u mnie, czy to reklamować ?
Re: Schodzi chrom z tylnego emblematu skoda i napisu TSI
Zamieszczone przez Piotr AMP
Proszę o informację czy ktoś z Was miał problem ze schodzącym chromem z napisu na tylnej klapie, w moim przypadku z napisu TSI oraz z loga skody, emblematu tylnej klapy.
Samochód nie ma 2 lat jeszcze, nie miał styku z żadną chemią, zawsze myję ręcznie.
Znających problem proszę o info.
Mi również po około 1.5 roku zaczął schodzić chrom z tylnego loga skody. Jutro jadę na przegląd i przy okazji będę miał to logo wymienione bo oczywiście nie ma prawa w normalnych warunkach dziać się coś takiego. Śmiało reklamuj, muszą wymienić.
Re: Schodzi chrom z tylnego emblematu skoda i napisu TSI
Zamieszczone przez hemig
Zamieszczone przez Piotr AMP
Znających problem proszę o info.
Mi również po około 1.5 roku zaczął schodzić chrom z tylnego loga skody. Jutro jadę na przegląd i przy okazji będę miał to logo wymienione bo oczywiście nie ma prawa w normalnych warunkach dziać się coś takiego. Śmiało reklamuj, muszą wymienić.
Jutro też pojadę, ja już mam przed oczyma ich głupie miny i teksty, że to moja wina, ale zmierze się z tym ASO jeszcze raz póki trwa gwarancja :d
a najlepiej to oddać całe auto do lakierowania, bo ze znaczka schodzi sreberko. ludzie, ale wy macie problemy..........
Ale o co Ci chodzi? Nie po to wydałem kilkadziesiąt tys. zł. żeby w nowym samochodzie działy się takie rzeczy. A po za tym jeśli nie wnosisz niczego merytorycznego do dyskusji to po co się udzielasz. Dla niektórych samochód to coś więcej, nie tylko przedmiot do przemieszczania się. Co jest złego w tym że ludzie dbają o swoje samochody i nie jest im obojętny ich stan wizualny?
Ten niby chrom z napisu Octavia zszedł w moim szkodniku po dwóch latach, ja usunąłem napis z klapy i po problemie, natomiast logo Skody wygląda słabo ale jeszcze może być. Ogólnie jakościowo wyszło Czechom słabo. Niektóre stare samochody emblematy mają w dużo lepszym stanie. Jest to jedynie problem estetyczny ale takie oznaczenia to przecież reklama marki i modelu.
Witam.
Moja to co prawda Oktawia 1ka, ale jeszcze na gwarancji(czyli jakieś pół roku temu) wymieniałem obydwa znaczki- przedni i tylny oraz chrom atrapy. Nie było nawet zająknięcia przy wymianie w ASO. U mnie sreberka płowiały od wewnętrznej strony po brzegach. Napis Octavia póki co w porządku. Wychodzi na to że polityka "jakosiowa" działa ( czyli jako śto bedzie) w Skodzie.
Poczytajcie forum superb. Tam można wyczytać, że w autach zwłaszcza z roku 2009 chrom schodzi z wszystkiego co jest nim pokryte. Ramki wokół okien, grill, znaczki. Podobno w autach z ub roku i modelowym 2011 wadę wyeliminowano ale IMO szczęśliwi posiadacze tych roczników to jeszcze muszą poczekać. Wymiany w ramach gwarancji różnie są przez ASO interpretowane. Jednym wymieniają od ręki innym odmawiają. Jednak taka postawa to czysta wizytówka wszystkich ASO
Byłem w ASO: do wymiany to co pisałem na wstępie plus przednie logo też "złazi". Czekam na wezwanie na wymianę no chyba, że SAP zablokuje moje chromy :|
u mnie zszedł chrom z napisu TSI po 7 miesiącach. Zrobił sie nawet zielony jak miedź. Zgłosiłem na reklamacje i wymienili na nowy. Z jednej strony cieszę się, że nie był to lakier z dachu np., ale to chyba za krótki czas aby działy się takie rzeczy..
P.S. Po 3 tygodniach eksploatacji i pierwszym myciu auta, zszedł płat lakieru wielkości dłoni!! ze zderzaka...oczywiście zderzak na reklamacje i malowanie.
Komentarz