[O1] problem z nawiewem, grzeje na maksa mimo,a powinien chl

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • adamw1
    Classic
    • 2010
    • 37

wow, nie ma co od razu śpieszyć się z zakupem nowego, no chyba że już miałeś z tym problemy. A jak nie, to zmierz na zimnym silniku jakie daje napięcie, to taka najbardziej podstawowa rzecz. No i ile lat ma ten aku?
    Z tego co się orientuję aku z odkręcanymi korkami nad celami robią: Topla, Moll, Autocraft, Five Star i chyba niektóre Bannery. Ale to już oddzielny temat wałkowany gdzie indziej.
  • Dijkstra
    RS
    • 2008
    • 1589

witaycie,
    od wczoraj meczy mnie nastepujacy problem:
    nawiewa mi do srodka pojazdu gorace powietrze. Nie ma znaczenia pozycja pokretla do regulacji temperatury. Wyglada jakby klapy byly w pozycji MEGA HOT :/ Wczoraj myslalem, ze sie ugotuje...:/
    Dowiedzialem sie ze sterowanie jest elektryczne, ze klapa steruje silnik. Wczoraj 2 razy samochod ze znaczna predkoscia najechal na prog zwalniajacy i zastanawiam sie, czy jakis przewod sie nie poluzowal. Nie mam pomyslu co to moze byc... Moze klapa sie przyblokowala?
    Mial ktos z tym jakis podobny problem??
    Moje foty
    Moja stronka
    Moje 4 kolka

Komentarz

• Andrev3
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 6116

może problem z nagrzewnicą?
      RENT COMPLEX

DACAR.team

Komentarz

• miguello
        RS
        • 2008
        • 1849

Dijkstra, zrób na początek jakieś logi, jak będzie miał kod błędu to szybko znajdziesz odpowiedź.

Zamieszczone przez Dijkstra
        prog zwalniajacy i zastanawiam sie, czy jakis przewod sie nie poluzowal.
        jeśli to silnik sterujący klapą to jest w środku auta(przynajmniej w OII) więc raczej bym na to nie stawiał.

Raczej poprostu padł Ci ten silniczek

Komentarz

• Dijkstra
          RS
          • 2008
          • 1589

to pojade dzis do serwisu i niech mi sie podepna... pozyjemy- zoabczymy

i juz po bolu
          okazalo sie jednak, ze jest to na szczescie polaczenie mechaniczne i cos tam odpadlo. koles walczyl do pierszej krwi po godzinie wszystko bylo na swoim miejscu. iscie ginekologiczna robota
          mam nadzieje, ze zas to nie wyskoczy...
          mozna bylo to zalatwic rozbierajac wszystkie plastiki, ale to caly dzien roboty i 600 nie moje :/
          Moje foty
          Moja stronka
          Moje 4 kolka

Komentarz

Pracuję...