dalej bald n131 pomimo prysniec kontaktem :/

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • marek790
    Classic
    • 2011
    • 12

Jeszcze mam gdzieś znaczek skody z maski ogórka oraz kilka innych gadżetów które zostały z tamtych lat.
    Dla czego z fajerką na kolanach, ktoś spyta :?:
    Otóż w porównaniu z Chaussonami Jelcz miał większą i masywniejszą kierownicę.
    Siedzenie dla kierowcy, takiego słusznego wzrostu jak mój, można było ponosić maksymalnie do kierownicy jak i przesuwać go w przód. Ustawiałem je tak aby mieć kółko na kolanach bo przy szybkich manewrach pozwalało mi kręcić nim w zasięgu swych ramion. Tak było mi wygodniej i nie powiem bardziej "szpanersko" a i w przypadku awarii wspomagania, co bywało częstym przypadkiem w miejskich autobusach, z powodzenie dało się kręcić kierownicą dwoma rękami, bez obawy, że się nie wyrobię w jakimś manewrze.
    Na początku mej przygody z jelczami, namalowane kopiowym ołówkiem na szybach, dwie pionowe kreski, pozwalały ustalić potrzebne na mieście odległości by pełną parą wciskać się na styk między inne pojazdy.
    Jednak co do jazdy i prowadzenia nie umywały się one do wspomnianych francuzów którymi jazda sprawiała chyba każdemu kierowcy wielką uradochę :!:
  • krystal123
    Drive
    • 2010
    • 48

witam wszystkich uzytkownikow...mam pyt do do was...wtyczka pod fotelem pasazzera jest taka zolta i ona laczy sie z airbagiem z przodu w desce pasazera natomiast niewidzielem tej drugiej wtyczki ktora niby ponoc jest z tylu fotela pasazera ktorej niestety niewidzialem...odkrecilem caly fotel pasazera dzis obrucilem go na bok..szukajac tej owej 2giej wtyczki z tylu fotela i nigdzie sie nielaczy z tylu idzie bezposrednio do fotela pasazera natomiast wtyczki drugiej niema:/??podlaczylem pod vaga i wyskoczyl mi blad ( 589 Zapalnik 1 poduszki powietrznej pasażera - N131, Obwód 1 uruchamiania poduszki powietrznej - strona pasażera - N131)natomiast patrzalem wtyczke pod fotelem pasazera i styki niby czysciutkie:/ ...rozpielem ja psiknelem i docisnelem ponownie i probowalem usunac blad vagiem ale niedarady:/...czy jest jeszcze jedna wtyczka z tylu fotela??ktora nielaczy ??ja jej niewidzialem pomimo wyciagniecia fotela na zew...??koledzy z forum podpowiadali mi zeby spojrzec na ta wtyczke pod fotelem pasazera ale nic nieskutkuje..walcze z tym juz troche usowam blad vagiem ale kontrolka na chwilke gasnie i zachwile ponownie sie zapala...ktos ma jakies inne pomysly jak sobie poradzic z tym problemem ??aaa ten blad dotyczy poduszki przedniej pasazera??czy chodzi oo ta boczna w fotelu(n131)z gory dziekuje za wszelka pomoc pozdrawiam Marcin
    Załączone pliki
    MARCINIII(Ambiente)

Komentarz

• wicher12
      Ambiente
      • 2008
      • 193

z tyłu za schowkiem pasażera masz jeszcze jedną kostkę która wchodzi do włącznika aktywacji lub dezaktywacji poduszki powietrznej pasażera (ten włącznik jest w schowku), sprawdź jeszcze tam.

Komentarz

• krystal123
        Drive
        • 2010
        • 48

chodzi ci o ten wylacznik w ktory wsadzasz kluuczyk i przekrecasz i deaktywujesz poduche?tam cos nie tak z wtyczka??czy z tym wylacznikiem??aaa niewiesz czy jest jakas druga kostka w fotelu niechodzi mi oo ta pod nogami tylko przy siedzeniu pasazera??
        MARCINIII(Ambiente)

Komentarz

• agrala
          Rider
          • 2011
          • 397

Poduszka w fotelu - odlacz wtyczke i podlacz rezystor zamiast niej - moze masz przerwany przewod albo nie ma w fotelu poduszki.
          Komfortowie kierunkowskazy - włączasz 1 a miga 3x
          Emulator czujnika poziomu oleju G266
          Napraw sterowników AIRBAG

Komentarz

• krystal123
            Drive
            • 2010
            • 48

moglbys mi przyblizyc jaki rezystor i gdzie go moge kupic??..troche swierzak w tym temacie jestem i niebardzo jaze o co chodzi ??
            MARCINIII(Ambiente)

Komentarz

• agrala
              Rider
              • 2011
              • 397

2,2 do 3,3 ohma - kupisz w kazdym sklepie elektronicznym. Wypinasz kostke od fotela i wpinasz zamisat wtyczki od fotela rezystor. Kasujesz bledy - jak sie skasuje to znaczy ze uszkodzona przewody pomiedzy oducha a wtyczka.
              Komfortowie kierunkowskazy - włączasz 1 a miga 3x
              Emulator czujnika poziomu oleju G266
              Napraw sterowników AIRBAG

Komentarz

• krystal123
                Drive
                • 2010
                • 48

a jaki najlepiej kupic ??zeby niewywalilo ?? 2,2 czy 3,3 ohma??
                MARCINIII(Ambiente)

Komentarz

• wicher12
                  Ambiente
                  • 2008
                  • 193

Zamieszczone przez krystal123
                  chodzi ci o ten wylacznik w ktory wsadzasz kluuczyk i przekrecasz i deaktywujesz poduche?tam cos nie tak z wtyczka??czy z tym wylacznikiem??aaa niewiesz czy jest jakas druga kostka w fotelu niechodzi mi oo ta pod nogami tylko przy siedzeniu pasazera??
                  za tym włącznikiem jest kostka w której też może nie stykać a objaw będzie taki sam jak byś odpiął kostkę pod fotelem.

Komentarz

• krystal123
                    Drive
                    • 2010
                    • 48

chodzi ci o ten wylacznik ktorym sie wylacza poduche pasazera ??tam odpiac wtyczke i popsikac ??
                    MARCINIII(Ambiente)

Komentarz

• wicher12
                      Ambiente
                      • 2008
                      • 193

Zamieszczone przez krystal123
                      chodzi ci o ten wylacznik ktorym sie wylacza poduche pasazera ??tam odpiac wtyczke i popsikac ??
                      tak, zgadza się. Ale żeby się tam dostać to musisz wymontować schowek.

Komentarz

• krystal123
                        Drive
                        • 2010
                        • 48

rozebralem wczoraj schowek wyciahnelem ta wtyczke popsikalem kontaktem podlaczylem wyciagnelem wtyczke rowniez ta zolta ktora jest blisko poduszki popsikalem kontaktem podlaczylem i sprawdzilem i w dalszym ciagu jest to samo:/juz mi brak pomyslow:/o co chodzi z tym:/
                        MARCINIII(Ambiente)

Komentarz

• wicher12
                          Ambiente
                          • 2008
                          • 193

Może podjedz na lokalnego spota to któryś z forumowiczów zeskanuje ci błędy VCDS-em i może on coś więcej powie niż ten twój VAG Commander.

Komentarz

• krystal123
                            Drive
                            • 2010
                            • 48

jestem jak najbardziej za...a kiedy najblizszy i gdzie ??moze wkoncu mi ta zolta kontrolka przestanie wadzic

[ Dodano: Wto 26 Kwi, 11 21:48 ]
                            ale jeszcze tak sobie mysle pogadam z chlopakami z produkcji z VW oni robia tez wiazki dla Skody wiec moze mi jakas by zmontowali do poduchy taka kompletna...podlaczylbym i sprawdzil niezaleznie...moze to ta kostka zolta pod fotelem lub przy poduszce jest padnieta...a tak bede wiedzial ze to niewiazka chociaz...

[ Dodano: Wto 26 Kwi, 11 21:55 ]
                            ale dzieki sliczne za pomoc Wicher12....jak co to jeszcze sie odezwe...co i jak wyszlo
                            MARCINIII(Ambiente)

Komentarz

Pracuję...