[INFO] silnik 2.o l benzyna LPG

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Łysy123
    Classic
    • 2012
    • 5

Ach, niebrałem tego pod uwagę że do jednego zacisku 2 przewody wejdą
  • marekm45
    Classic
    • 2010
    • 6

mam do mojej oktawki zamomtowany LPG sekwencja,coś szwankowałmi wskażnik diodowy napełnienia zbiornika, w warsztacie LPG sywierdzono że nawala mi czujnik temperatury ale ten podający dane do komputera. czy taka usterka jest bardzo kosztowna i ma wpływ na pracę instalacji gazowej. może ktoś takie coś miał ?
    marekm45

Komentarz

• paulob1
      Rider
      • 2008
      • 470
      • Octavia I (1U2)
      • BFQ 1.6 MPI 102 KM

marekm45, ale co ma wskaźnik temperatury(czego?) do wskazań ilości LPG w zbiorniku?
      Do wskazań LPG jest czujnik na wielozaworze przy zbiorniku, który działa na zasadzie pływaka z dźwignią. Jeśli chodzi o czujnik temp. chłodziwa ten na wężu wodnym, to kupisz go za parę groszy u gaziarza. góra 50 zł.

Na pewno nie zbankrutujesz- jesli o takie coś chodzi.

Komentarz

• Agamek12
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 9943
        • Ford

marekm45, trochę się zdziwiłem czytając Twój profil: zakładam, że masz O1 z silnikiem 2.0 (115KM), a nie (jak można domniemywać po danych w profilu) O2 z silnikiem 2.0FSI (150KM)? Przepraszam za OT, ale znacznie ułatwisz (ewentualną) pomoc jeśli wstawisz w profilu prawdziwe dane...
        Adam... Używam:
        Rolka: e11FL 97KM/130Nm
        Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• pablo_doctor
          Elegance
          S_OCP Member
          • 2007
          • 791

nie podajesz jaka masz ta sekwencje ale np w przypadku BRC SEQENT kalibracji dokonuje sie w programie do programowania komputera LPG / oczywiscie jesli fizycznie wszystko jest poprawnie zamontowane/. Czujnik temp nie ma wplywu na pokazywacza diodowego ilosci gazu w zbiorniku.
          Czujnik moze miec wplyw i ma w przypadku jego uszkodzenia, glownie na ilosc spalanego gazu i problemy z rozruchem silnika.

Byc moze mechanik wyrazil sie niepr ecyzyjnie i zle go zrozumiales
          pablo_doctor

Rozdawajmy sobie punkty za rzeczowe informacje

CB-RADIO MIDLAND 220 modyfikowany - /15W Roger Beep / , odwiercona antena na środku dachu - obecnie LEMM 160

http://picasaweb.google.com/pablo.doctor.OCP www.zuart.pl

Komentarz

Pracuję...