Ach, niebrałem tego pod uwagę że do jednego zacisku 2 przewody wejdą
[INFO] silnik 2.o l benzyna LPG
Zwiń
X
-
[INFO] silnik 2.o l benzyna LPG
mam do mojej oktawki zamomtowany LPG sekwencja,coś szwankowałmi wskażnik diodowy napełnienia zbiornika, w warsztacie LPG sywierdzono że nawala mi czujnik temperatury ale ten podający dane do komputera. czy taka usterka jest bardzo kosztowna i ma wpływ na pracę instalacji gazowej. może ktoś takie coś miał ?marekm45
-
-
marekm45, ale co ma wskaźnik temperatury(czego?) do wskazań ilości LPG w zbiorniku?
Do wskazań LPG jest czujnik na wielozaworze przy zbiorniku, który działa na zasadzie pływaka z dźwignią. Jeśli chodzi o czujnik temp. chłodziwa ten na wężu wodnym, to kupisz go za parę groszy u gaziarza. góra 50 zł.
Na pewno nie zbankrutujesz- jesli o takie coś chodzi.
Komentarz
-
-
nie podajesz jaka masz ta sekwencje ale np w przypadku BRC SEQENT kalibracji dokonuje sie w programie do programowania komputera LPG / oczywiscie jesli fizycznie wszystko jest poprawnie zamontowane/. Czujnik temp nie ma wplywu na pokazywacza diodowego ilosci gazu w zbiorniku.
Czujnik moze miec wplyw i ma w przypadku jego uszkodzenia, glownie na ilosc spalanego gazu i problemy z rozruchem silnika.
Byc moze mechanik wyrazil sie niepr ecyzyjnie i zle go zrozumialespablo_doctor
Rozdawajmy sobie punkty za rzeczowe informacje
CB-RADIO MIDLAND 220 modyfikowany - /15W Roger Beep / , odwiercona antena na środku dachu - obecnie LEMM 160
http://picasaweb.google.com/pablo.doctor.OCP www.zuart.pl
Komentarz
-
Komentarz