O2 - problem z nawiewem oraz spryskiwaczami

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • amek20
    Classic
    • 2012
    • 1

Zamieszczone przez jakmaj
    I proszę bez docinek typu "nie długo to TSI będzie palił 5 litrów" bo nie ma szans aby palił 5
    taaaaaaaaa...
  • sad
    Classic
    • 2011
    • 3

Witam,

Jestem tutaj nowy tak więc na wstępie chciałbym wszystkich powitać, jestem szczęśliwym posiadaczem Octavki II 1.9 TDI combi - ambiente rocznik 2006 przejechane blisko 100 tys

Mój problem powstał wczoraj wieczorem przy powrocie z rodzinnego obiadu i polega na tym iż odmówiły mi posłuszeństwa wszystkie spryskiwacze (szyby przedniej oraz tylniej), tylna wycieraczka, oraz nawiewy wraz z klimatyzacją. Wycieraczki przednie pracują, przy próbie włączenia spryskiwacza nie słychać charakterystycznego odgłosu pompki. Sytuacja o tyle dziwna iż 3 godziny wcześniej wszystko działało bez zarzutu. Nie wyskakują również żadne błędy na wyświetlaczu. Sprawdziłem również bezpieczniki, nie są przepalone.

Tak jak wczesniej pisałem nigdy wcześniej nie miałem takiego problemu, nie działo się również nic nie pokojącego.

Macie pomysły co to może być ?

Z góry dziękuję za odpowiedzi i życzę wesołej końcówki świąt

pozdr.

Komentarz

• kowal 2002
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 5161

sad, do sprawdzenia przekaźnik odciążający ( tzw styk X ) na centralnej elektryce ( ostatni po prawej opisany jako KL75 ), oraz bezpiecznik w skrzynce bezpieczników w komorze silnika nr. F30 o wartości 50A ( pierwszy od przodu auta w grupie 4 dużych bezpieczników najbliżej silnika <3 czerwone i 1 pomarańczowy> ).
      Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
      Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• sad
        Classic
        • 2011
        • 3

kowal 2002, sprawdziłem zabezpieczenie F30, bezpiecznik wygląda na niespalony. Jeżeli chodzi o styk X, czy mógłbyś dokładnie opisać jego położenie, ponieważ nie mogę go namierzyć?

Komentarz

• kowal 2002
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 5161

sad zobacz w TYM temacie. Zdjęcie nr. 4 widać dwa przekaźniki opisane 460, to ten po prawej stronie ( nad nim wytłoczone będzie na plastiku KL75 ).
          Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
          Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

Pracuję...