Zamieszczone przez jakmaj
O2 - problem z nawiewem oraz spryskiwaczami
Zwiń
X
-
O2 - problem z nawiewem oraz spryskiwaczami
Witam,
Jestem tutaj nowy tak więc na wstępie chciałbym wszystkich powitać, jestem szczęśliwym posiadaczem Octavki II 1.9 TDI combi - ambiente rocznik 2006 przejechane blisko 100 tys
Mój problem powstał wczoraj wieczorem przy powrocie z rodzinnego obiadu i polega na tym iż odmówiły mi posłuszeństwa wszystkie spryskiwacze (szyby przedniej oraz tylniej), tylna wycieraczka, oraz nawiewy wraz z klimatyzacją. Wycieraczki przednie pracują, przy próbie włączenia spryskiwacza nie słychać charakterystycznego odgłosu pompki. Sytuacja o tyle dziwna iż 3 godziny wcześniej wszystko działało bez zarzutu. Nie wyskakują również żadne błędy na wyświetlaczu. Sprawdziłem również bezpieczniki, nie są przepalone.
Tak jak wczesniej pisałem nigdy wcześniej nie miałem takiego problemu, nie działo się również nic nie pokojącego.
Macie pomysły co to może być ?
Z góry dziękuję za odpowiedzi i życzę wesołej końcówki świąt
pozdr.
-
-
sad, do sprawdzenia przekaźnik odciążający ( tzw styk X ) na centralnej elektryce ( ostatni po prawej opisany jako KL75 ), oraz bezpiecznik w skrzynce bezpieczników w komorze silnika nr. F30 o wartości 50A ( pierwszy od przodu auta w grupie 4 dużych bezpieczników najbliżej silnika <3 czerwone i 1 pomarańczowy> ).Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
Komentarz