Drganie pedalu sprzegla i delikatne terkotanie 1.6 BSE
Zamieszczone przez 4x4BKF
w V10 rozrzad z robotą kosztuje około 8000pln
ale z tego co czytałem w Audi 3.0TDI jest rozrząd na łańcuchu który trzeba jednak wymienić i cena nie jest wiele niższa o tej podanej przez Ciebie.
Ogólnie wszystkie duże diesle są drogie w utrzymaniu...
Drganie pedalu sprzegla i delikatne terkotanie 1.6 BSE
WItam. Czy ktos moze spotkal sie z czyms takim, otoz dzisiaj zauwazylem a raczej uslyszalem delikatne terkotanie przy wcisnietym pedale sprzegla. Po puszczeniu pedalu terkotanie znika. Czuc przy tym delikatne dragania na pedale sprzegla, lecz z tym spotkalem sie dawno a w serwisie powiedzieli ze to normalka. Octavia II 2007 1,6 BSE
mario37, o Octavi nie miałem ale w innych autach tak i to łozysko oporowe "terkocze" wsumie jezdziłem jednym autem tak z 30 tys/km i nic sie nie stało, potem jak już było sprzegło do wymiany to razem caly komplecik, jak bys skrzynke wyjmował to wymien komplet , no chyba że sprzegło i docisk wymieniałes jakies pare tys km temu.
A ile kosztuje taka "przyjemnosc" wymiany lozyska oporowego?
Co prawda ostantio jakby to ustalo ale zapytac mozna. Po 58 tys km lozysko do wymiany..... MASAKRA!!!!
A ile kosztuje taka "przyjemnosc" wymiany lozyska oporowego?
hmmm... kosztuje tyle ile wyjecie skrzyni i ponowne załozenie, samego łozyska sie nie zaklada , zakladnie samego łozyska to tak jak by kupic jedna nowa opone a 3 zuzyte zostawic stare. W Warszawie wyjecie skrzynki to koszt od 200 do 600 zl , samo sprzeglo z łozyskiem i dociskiem (strzelam) ale około 200-300 zł. Naszczescie masz benzynke wiec koszt 2-masy ci odejdzie.
Pierwszy raz słysze żeby "wczesniej" brzeczace/terkoczace łozysko oporowe sie z czasem wyciszyło, ale moze i jest to mozliwe.
Normalne raczej to nie jest, zadnych drgan nie uswiadczam chyba ze wciskam sprzeglo na wysokich obrotach celem zmiany biegu. Koszta nie powinny zabic, dosyc prosta konstrukcja
Kiedyś O1 1.8T , Później O2FL 1.6 Fabia II 1.9 TDi, teraz Rapid 1.2 TSI 110 km
Co do tego ze sie wyciszylo. To nie tak ze sie wyciszylo po prostu raz slychac raz nie, czasem terkocze a czsem cisza wiec nie ma reguly. Narzie jezdze i zobacze co sie bedzie dziac. Dziekuje za podpowiedzi. Pozdrawiam
Komentarz