zabrałem się do sprawdzania i :
z anteny wychodzą 3 przewody:
2 antenowe które za pomocą złączy połączone są z przewodem antenowym połączonym z radiem oraz tym o którym już pisałem a którego zastosowania nie znam.
coś tu nie do końca pasuje:
z anteny powinien wychodzić jeden koncentryk (dowolnej średnicy) oraz w przypadku wzmacniaczy zasilanych z zewnętrznego żródła jeden przewód koloru czerwonego właśnie do zasilania wzmacniacza
Olej do hydraulicznych układów wspomagania układu kierowniczego, amortyzatorów oraz niwomatu (od -40C do +100C) Spełnia normy- BMW 81 22 9 407 549
Pytam bo akurat taki mam więc bym nie kupował, a jaki jest wlany to nie wiem , ale kolor też ma zielony.
I jeszcze jedno poziom sprawdzałem na zimnym silniku i jest delikatnie powyżej minimum , ale doczytałem, że w instrukcji pisze, że sprawdza się tylko przy rozgrzanym silniku, ale jakoś zapominam o tym :P
Jest różnica w poziomie płynu jak silnik jest rozgrzany/zimny czy nie :?:
siemka,panowie nie tak szybko :shock: że płyn jest zielony to nie wszystko,bo jest mineralny i syntetyk, in teraz pytanie który :?: ja przy wymianie magla wymieniłem cały na syntetyk LT52 146 G002 000 ,więc aby nie szczelić gafy weź troszkę starego i zmieszaj ze swoim,jak się nie zważy to ok,miłej zabawy :szeroki_usmiech
no tak tak, tylko o temperaturę mi chodziło czy ma wpływ , dzięki
aha, to oczywiście sprawdzę mieszalność, ten SWAG to mineralny a jaki wlany to nie wiem ale była długa serwisowana więc może i syntetyk 2 lata temu zalali przy wymianie
Komentarz