Witam. Nie chce zakładać nowego wątku ale mój problem dotyczy climatronika w octavi 2 1,6MPI 2008 rok. Dzisiaj jadąc włączyłem klimatyzacje i zauważyłem dziwny dźwięk natezajacy sie w zależności od obrotów. Słychać tez to na postoju. Jak wciskam econ to dźwięk ustaje. Zaczolem sprawdzać rożne rzeczy po koleji i sprawa wyglada tak: włączam klime i słychać świst z kratek tak jak było zawsze, mam wrażenie ze chyba tez chłodz, wzrastają tez obroty i startuje wentylator. Jednak co zauważyłem a nie wiem jak było wcześniej: nie słychać charakterystycznego stuknięcia po włączeniu klimatyzacji, i nie widze różnicy w pracy koła na sprężarce przy włączonej i nie włączonej kilimatyzacji.
kiedys w passacie było to widocznie widzialne i słyszalne jak startuje koło na sprężarce. Nie wiem jak było wcześniej u mnie w szkodzie. Nie wiem co jest grane skąd ten dziwny dźwięk zależny od obrotów i co z tym zrobić. Coś powinienem sprawdzić?
kiedys w passacie było to widocznie widzialne i słyszalne jak startuje koło na sprężarce. Nie wiem jak było wcześniej u mnie w szkodzie. Nie wiem co jest grane skąd ten dziwny dźwięk zależny od obrotów i co z tym zrobić. Coś powinienem sprawdzić?
Komentarz