A jak sprawdziłeś, że zamyka przy gaszeniu silnika, no chyba nie odłączyłeś dolotu? Czy na słuch wiesz, że zamyka? U ciebie przy włączonej masie, a niepracującym silniku przestaje pracować silniczek od kalpy, czy buczy cały czas?
gasnacy silnik 1.6 AEE
Zwiń
X
-
gasnacy silnik 1.6 AEE
Czy ktos z kolegów spotkał się z problemem z który mecze się od 3lat. Moja octavia1.6 buntuje się w deszczowe dni, co ciekawe
odmawia posłuszeństwa w momencie gdy silnik osiągnie temperature robocza 90' Wtedy gasnie. Po odczekaniu ok 30 minut i schłodzeniu daje się zapalić i znów przejezdza ok kilometra po czym znów staje. Wymieniłem świece ,aparat zapłonowy ,kable a ona dalej swoje, Dziś 5km pokonywałem w 2.5h
-
-
Mam nadzieje że wymiana cewki pomoże. Byłem dzis jako 1klient w autoryzowanym serwisie gdyż ciekawiło mnie co pokaze komputer diagnostyczny po tej wczorajszej zwariowanej jeździe,skad i jakie błedy przychodzą. Nic nie pokazał-bo wcale nie widzi centralnego sterownika silnika który zbiera wszystkie dane. Jestem na piatek umówiony i będą grzebać dalej bo samych mechaników zaskoczyło że nie potrafią sie podpiąć do pokładowego komputera żeby uzyskać dane,co jest dla nich podstawą.
Komentarz
-
Komentarz