[O2] Problem przy zmianie biegów

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dareckiigo2
    Classic
    • 2010
    • 3

Nowy Superb jest już w fazie zaawansowanych projektów, powstał nawet egzemplarz przedprodukcyjny. Wszyscy są ciekawi
  • juchas
    Classic
    • 2008
    • 13

Witam,
    taki problem:
    Skoda Octavia 2 2,0 TDI BKD. Problem był taki że po wrzuceniu jedynki lub wstecznego, trzymając wciąż nogę na sprzęgle samochód zaczynał jechać, trzeba było trzymać hamulec żeby nie ruszył z miejsca. Zmieniliśmy kompletne sprzęgło i pompę sprzęgła tą pod pedałem i co dalej. Sprzęgło chodzi dużo lżej, ale jest problem przy zmianie z jedynki na dwójkę, polega to na tym że jadąc na wolnych obrotach dwójka nie chce wskoczyć, pomaga lekkie dodanie gazu, wtedy czuć jakby bieg wyskakiwał i można wrzucić dwójkę lekko. Proszę o podpowiedź bo już nie mam żadnego pomysłu.

Komentarz

• mikolaj
      Rider
      S_OCP Member
      • 2006
      • 366
      • Octavia II (1Z3)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Re: Problem przy zmianie biegów

Zamieszczone przez juchas
      Witam,
      taki problem:
      Skoda Octavia 2 2,0 TDI BKD. Problem był taki że po wrzuceniu jedynki lub wstecznego, trzymając wciąż nogę na sprzęgle samochód zaczynał jechać, trzeba było trzymać hamulec żeby nie ruszył z miejsca. Zmieniliśmy kompletne sprzęgło i pompę sprzęgła tą pod pedałem i co dalej. Sprzęgło chodzi dużo lżej, ale jest problem przy zmianie z jedynki na dwójkę, polega to na tym że jadąc na wolnych obrotach dwójka nie chce wskoczyć, pomaga lekkie dodanie gazu, wtedy czuć jakby bieg wyskakiwał i można wrzucić dwójkę lekko. Proszę o podpowiedź bo już nie mam żadnego pomysłu.
      zobacz ten temat http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

Komentarz

• czyzyk64
        Elegance
        • 2008
        • 866

łozysko na wałku głównym w skrzyni biegów sie obraca.

Komentarz

Pracuję...