Nie jestem właśnie pewny - to był nowy dźwięk i chyba nie zwróciłem uwagę na to co się działo z pedałem hamulca...
To wyprobuj na pustej i szerokiej drodze (albo najlepiej jakims placu) takie
awaryjne hamowanie. Przy okazji mozesz wyrobic sobie cenny odruch mocnego naciskania
pedalu - w samochodach bez ABS-u zawsze hamuje sie z wyczuciem zeby nie wpasc w poslizg, jadac samochodem wyposazonym w ABS jest to duzy blad.
Doczytałem, że rzeczywiście z koła słychać klekot, jakby coś się zepsuło. No cóż, jeździłem malutkim autkiem, w którym wszystko było prosto. Faktycznie przed zimą lepiej sprawdzić co się dzieje, bo jest faktem, że zgłupiałem na moment, sądziłem, że coś się uszkodziło w kole.
I pamiętaj - przy hamowaniu z ABS-em w sytuacjach awaryjnych hamulec zawsze w podłogę. Wtedy masz największą skuteczność hamowania . Pomijam oczywiście podłoże typu lód na przykład. Odgłosy typu np chrobotanie to objaw działania ABS-u.
witam octavka 2 kombi mam problem z uszczelkami zewnetrznymi (te co sa na drzwiach) problem polega na tym ze przecieraja mi lakier az do blachy ( zaczelo sie od zimiy) wokuł całych dzwi jak uszczelki przylegaja do progu, nadkola i wszystkich miejscach gdzie sie stykaja po zamknieciu dzwi , i po otwarciu mam wkouł odrysowany (przytarty) pasek w czym problem raczej tak to nie powinno byc , jerzdze na taxi wiec sa intesywnie urzywane , co robic jak zaradzic???
witam octavka 2 kombi mam problem z uszczelkami zewnetrznymi (te co sa na drzwiach) problem polega na tym ze przecieraja mi lakier az do blachy ( zaczelo sie od zimiy) wokuł całych dzwi jak uszczelki przylegaja do progu, nadkola i wszystkich miejscach gdzie sie stykaja po zamknieciu dzwi , i po otwarciu mam wkouł odrysowany (przytarty) pasek w czym problem raczej tak to nie powinno byc , jerzdze na taxi wiec sa intesywnie urzywane , co robic jak zaradzic???
Komentarz