uszczelki zewnitrzne problem !!!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • grzen75
    Classic
    • 2010
    • 19

Zamieszczone przez nobody
    Zamieszczone przez t271828
    Zamieszczone przez nobody
    Nie jestem właśnie pewny - to był nowy dźwięk i chyba nie zwróciłem uwagę na to co się działo z pedałem hamulca...
    To wyprobuj na pustej i szerokiej drodze (albo najlepiej jakims placu) takie
    awaryjne hamowanie. Przy okazji mozesz wyrobic sobie cenny odruch mocnego naciskania
    pedalu - w samochodach bez ABS-u zawsze hamuje sie z wyczuciem zeby nie wpasc w poslizg, jadac samochodem wyposazonym w ABS jest to duzy blad.
    Doczytałem, że rzeczywiście z koła słychać klekot, jakby coś się zepsuło. No cóż, jeździłem malutkim autkiem, w którym wszystko było prosto. Faktycznie przed zimą lepiej sprawdzić co się dzieje, bo jest faktem, że zgłupiałem na moment, sądziłem, że coś się uszkodziło w kole.
    I pamiętaj - przy hamowaniu z ABS-em w sytuacjach awaryjnych hamulec zawsze w podłogę. Wtedy masz największą skuteczność hamowania . Pomijam oczywiście podłoże typu lód na przykład. Odgłosy typu np chrobotanie to objaw działania ABS-u.
  • chrypo
    Drive
    • 2009
    • 42

witam octavka 2 kombi mam problem z uszczelkami zewnetrznymi (te co sa na drzwiach) problem polega na tym ze przecieraja mi lakier az do blachy ( zaczelo sie od zimiy) wokuł całych dzwi jak uszczelki przylegaja do progu, nadkola i wszystkich miejscach gdzie sie stykaja po zamknieciu dzwi , i po otwarciu mam wkouł odrysowany (przytarty) pasek w czym problem raczej tak to nie powinno byc , jerzdze na taxi wiec sa intesywnie urzywane , co robic jak zaradzic???

Komentarz

• mikolaj
      Rider
      S_OCP Member
      • 2006
      • 366
      • Octavia II (1Z3)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Re: uszczelki zewnitrzne problem !!!

Zamieszczone przez chrypo
      witam octavka 2 kombi mam problem z uszczelkami zewnetrznymi (te co sa na drzwiach) problem polega na tym ze przecieraja mi lakier az do blachy ( zaczelo sie od zimiy) wokuł całych dzwi jak uszczelki przylegaja do progu, nadkola i wszystkich miejscach gdzie sie stykaja po zamknieciu dzwi , i po otwarciu mam wkouł odrysowany (przytarty) pasek w czym problem raczej tak to nie powinno byc , jerzdze na taxi wiec sa intesywnie urzywane , co robic jak zaradzic???
      ten temat już był należy poszukać

Komentarz

• emikal10
        Ambiente
        • 2010
        • 105

Temat poruszany już wcześniej np. tu: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...zczelki+lakier

Denken ist schwer, deshalb urteilen die meisten.

Komentarz

Pracuję...