Witam! Moja Octavka zechlala ponad litr oleju. Auto z 2001r, przebieg 187tys. 100% orginalny. Auto jest po programie 115KM/242Nm-->143KM/288Nm. No wiec przechodzac do rzeczy, 2 dni temu sprawdzalem poziom oleju i bagnet byl ledwo co umoczony doslownie kilka mm, ale o dziwo kontrolka oleju mi sie nie zapalila podczas jazdy. Przestraszylem sie tym i dolalem litra. Teraz jest na minimum. Czyli wychodzi mniej wiecej ze wziela 1,5l oleju, bo od min do max. jest 1 litr prawda? Od ostatniej wymiany minelo niecale 13tys. a wczesniej nie sprawdzalem poziomu (wiem niedbalstwo z mojej strony ale obiecuje ze sie poprawie). Olej wymieniam regularnie co 15tys. Shell Helix 10w40. Dodam tez ze od ostatniej wymiany pare razy jezdzilem autostrada na odcinkach 20-30km z predkoscia 160-180km/h. Generalnie jezdze tez dosyc dynamicznie 3-3,5tys. obrotow, ale nigdy nie krece do odciecia. Na zimnym nigdy wysoko nie krece silnika i zawsze chlodze turbo, ani razu tez nie przegrzalem silnika. Silnik chodzi dobrze zadnego ubytku mocy nie zauwazylem. I teraz pytanie: Czy powinienem sie tym martwic czy tez to moze normalne ze po chipie i ciezkiej nodze moze tyle wziasc, tym bardziej ze lato sie zbliza i juz w ciagu dnia mamy ponad 20'C???
Najpierw sprawdź czy gdzieś nie wycieka ci olej.
Jak miałem Toledo z silnikiem AHF jeżdżąc na shelu ubywało mi średnio 0,5-0,7 litra na 10-12 tys. Przesiadłem się na Olej Motula i problem ubytkiem oleju ustal tz. jak przy wymianie było max to przy następnej wymianie było na bagnecie ponad minimum.
u mnie taz okolo litr pije na 15 tysiecy ,ale wiez ze oring przepuszcza opary z odmy, plus troche sie poci pod klawiatura hmm mi powiedzieli ze to norma a uzywam oleju 5w50 moblil 1 a przebieg to 220tys
Może się nie znam ale Octa jest z 2001r i może powinna jeździć na 10W40.
10W40 to można lać, ale do SDI, a nie do samochodu z turbosprężarką. Może i normy spełnia, ale imo to jest bez sensu, bo turbina przy starcie dłużej na "sucho" chodzi.
Zamieszczone przez wicher69
Czy chip oznacza jednocześnie wymianę oleju na 5W40??? Według mnie NIE.
Chip nie oznacza wymiany oleju. Chip oznacza większe butowanie samochodu. Nikt nie robi chipa, żeby jeździć samochodem spokojniej. Jeśli się już butuje samochodu, to chyba zdrowiej dla niego lać lepszy olej.
Było: 117,5KM / 238,9 Nm
Jest: 144 KM / 301,4 Nm by CompSport -> MOJA SKODA <-
Witam,
podepnę się pod temat bo silniczek mam taki sam i szykuje mi się wymiana oleju. Autko jest na stanie dopiero tydzień i jak kupiłem to prawie, że susza w silniku była. Na szybko dolałem Castrol Edge 10W40 no i teraz zamierzam wymienić na nowy. Poprzedni właściciel lał 5W40 do niej (marki X) a wszystkie wyszukiwarki mówią żeby zalać 5W30. Dodam, że mój Szkodnik ma QG1 i zalecana norma oleju to 506.
Nie bardzo chcę się bawić w wymianę oleju co 50tys km. z założenia wychodzę, że max 15tyś km na oleju to i tak dużo. Pytanie zatem czy można zalać do niej olej, który spełnia niższą normą 505 i poprostu zmieniać go co 15 tyś km?
I czy da się jakoś przestawić w kompie to QG1 na QG2 (żeby krzyczał tylko po przebiegu).
Z góry dzięki za jakieś info.
powrót do Skodzianki, mam nadzieję, że nie będzie tak jak z ostatnią
13.000km to już trochę jest. W dieslach jest tak, że jak jest stary olej, przegrzany to go zaczyna wpieprzać - tym bardziej że zrobiłeś program i trochę się parametry pracy podniosły, a przegonienie wozu 180km/h przez pół godziny tez swoje 5 groszy dorzuciło.
Wymień olej i wtedy zobacz.
Ja jeżdziłem na Mobil1 i przy przebiegu 120kkm po 10-11tys km zapalała się żółta lampka. Po zmianie na Elf robię od wymiany do wymiany na jednym stanie.
Witam,
podepnę się pod temat bo silniczek mam taki sam i szykuje mi się wymiana oleju. Autko jest na stanie dopiero tydzień i jak kupiłem to prawie, że susza w silniku była. Na szybko dolałem Castrol Edge 10W40 no i teraz zamierzam wymienić na nowy. Poprzedni właściciel lał 5W40 do niej (marki X) a wszystkie wyszukiwarki mówią żeby zalać 5W30. Dodam, że mój Szkodnik ma QG1 i zalecana norma oleju to 506.
Nie bardzo chcę się bawić w wymianę oleju co 50tys km. z założenia wychodzę, że max 15tyś km na oleju to i tak dużo. Pytanie zatem czy można zalać do niej olej, który spełnia niższą normą 505 i poprostu zmieniać go co 15 tyś km?
I czy da się jakoś przestawić w kompie to QG1 na QG2 (żeby krzyczał tylko po przebiegu).
Z góry dzięki za jakieś info.
możesz mi powiedzieć jak to się ma do tematu :?: :!:
to nie jest topik "jaki olej do TDI" :!: :!: :!: :evil:
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
no też ASV, też olej 10W40 (dolany), też wygląda na to, że wziął olej - to takie podobieństwa jak dla mnie. Ale jeśli się to ni jak nie wiąże z tematem to proszę go usunąć, podepnę się pod bardziej pasujący albo założę nowy
I nie ma tu żadnej uszczypliwości, może faktycznie nie tutaj zamieściłem post :roll:
[ Dodano: Pią 06 Kwi, 12 22:55 ]
no taki dolałem, bo nie chciałem jechać na "sucho" :cry:
powrót do Skodzianki, mam nadzieję, że nie będzie tak jak z ostatnią
Co wy tam wiecie o brani oleju. Mój żłopie ok 1l na 1500km. :diabelski_usmiech Silver na twoim miejscu sprawdziłbym jak wygląda sprawa z turbiną, po drugie była zima więc zobacz czy ci przypadkiem za dużo z pod uszczelki chłodniczki oleju nie uciekało, albo gdzieś jakiś oring nie puszcza. Możesz jeszcze zrobić pomiar kompresji w silniku.
Jak dla mnie 1l oleju na 10 000tyś w chipowanym aucie to normalne zjawisko, szczególnie jeśli ktoś lubi ostrzejszą jazdę.
W Polsce nie ma kryzysu.
Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.
Komentarz