Zamieszczone przez ruwado
Problem z automatyczna skrzynia biegow 1.9TDI 2002
Zwiń
X
-
Problem z automatyczna skrzynia biegow 1.9TDI 2002
Witam, Mam Octavie z 2002 roku z automatyczna skrzynią biegu i pewnego dnia automat przestał wrzucać 3 bieg (Oczywiście na pozycji D)
Po 1 biegu normalnie wrzuca 2 a następnie jak powinien wrzucić 3 (Wag pokazuje 3 a więc komputer chce ją wrzucić) silnik wchodzi na obroty ale nie jedzie - tak jakby wrzucił luz. Powiedzcie mi czy mam sobie dać spokój i zbierać kasę na poważny remont skrzyni czy też może jest jakiś myk który można by jeszcze sprawdzić?
-
-
Mam podobny problem. Skrzynia po dłuższej jeździe, bez obciążenia się zawiesiła i nie wchodził ostatni bieg. Ponadto na biegu pierwszym ukochana octavka ruszała bardzo ospale, jak na ślizgającym się sprzęgle. Po odstawieniu jej na kilka godzin wszystko wróciło do normy, wszystkie biegi wrzuca bez problemów i rusza tak jak powinna. Od znajomego mechanika usłyszałem że montowane były dwa rodzaje automatów. Jeden w którym jeżeli chcemy wymienić filtr oleju w skrzyni to trzeba ją wyszarpać i rozpołowić, bo nie ma do filtra dojścia z zewnątrz. Prawda to? Martwię się że to coś poważnego...
Komentarz
-
Komentarz