[O1] dziwny chałas

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • JanuszD
    Drive
    • 2012
    • 74

[O1] dziwny chałas

Podsufitka fabrycznie przygotowana do montażu tych uchwytów ma inny numer niż ta standardowa. Jak ktoś będzie chciał to mogę podać numer tej podsufitki, ale potrzeba do tego informacji:
    - czy jest RLS,
    - czy jest szyber dach.
  • broda1920
    Drive
    • 2010
    • 69

[O1] dziwny chałas

Witam mam problem może mi pomożecie, i niewiem gdzie , pod jaki post się podpiąć pomijając fakt ze auto łapie tryb awaryjny max 130mk/h, ponowne załączenie i jest na jakiś czas ok., a może jest to spowodowane trybem awaryjnym ? otóż jadąc normalnie czyli redukcje 1,2,3,4 bieg przy gdzieś 2-2,5 tyś obrotówi miedzy redukcją na wyższy bieg wciskając sprzęgło słysze jakiś dziwny dźwięk jakby, ciezko to opisać coś się kreciło, jakaś kula cos o cos tarło, toczyło czy coś było luźnego i gdy już bieg 2,3,4,5 załopie to już tego dźwięku niema , biegi wchodzą normalnie naprawdę rebus wielkie dzieki za pomoć

Komentarz

• Le-Ce
      L&K
      • 2010
      • 1313
      • Octavia I (1U2)
      • AUM 1.8 20VT 150 KM

U mnie tak było, lecz w innej "paskudzie" i lata świetlne temu. Zakończyło się wymianą łożyska oporowego i tarczy sprzęgła.
      Moja ADELA

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=58788

i jej najlepszy wynik 15,75 l/ 100km

Komentarz

• ruwado
        RS
        • 2009
        • 14885
        • Octavia IV (NX3)

wciskając sprzęgło słysze jakiś dziwny dźwięk jakby, ciezko to opisać coś się kreciło, jakaś kula cos o cos tarło, toczyło czy coś było luźnego i gdy już bieg 2,3,4,5 załopie to już tego dźwięku niema ,
        wygląda na sprzęgło

Zamieszczone przez Le-Ce
        wymianą łożyska oporowego
        sprawdx na postoju na luzie, jak masz wyciśnięte sprzęgło czy jest cisza?, a po wciśnięciu sprzęgła, czy pojawiają się jakieś odgłosy (szuranie, świstanie itp) Ja tak miałem w Lanosie i łożysko poszło do wymiany.
        pozdrawiam - Darek

Komentarz

• andrzej1962
          L&K
          • 2010
          • 1306
          • Octavia III combi (5E5)
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
          • DADA 1.5 TSI 150 KM

broda1920 jeżeli cyfry w Twoim nicku to rok urodzenia to tłumaczy byka w temacie postu. Aż się dziwię, ze admin nie zareagował. Komp podczas pisania nie sprawdza Ci pisowni? A w temacie to popieram poprzedników, że to coś związane ze sprzęgłem.

Komentarz

• roLLo
            L&K
            • 2008
            • 1063
            • Octavia I (1U2)
            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
            • BSE 1.6 MPI 102 KM

Czy jest to może taki dźwiek jak po odjęciu gazu na tym filmiku??

Jeżeli tak to Turbosprężarka a jak turbo to tematy o tym są na forum.

Octavia 1.9 TDI ASV 2004---> FOTKI

Była Fabia 1 1.4 MPI CLASSIC
            Jest O1 1.9 TDI ASV DRIVE
            Jest RAPID 1.2 TSI CJZD 110 KM RM 2016

Komentarz

• broda1920
              Drive
              • 2010
              • 69

Zamieszczone przez ruwado
              sprawdx na postoju na luzie, jak masz wyciśnięte sprzęgło czy jest cisza?, a po wciśnięciu sprzęgła, czy pojawiają się jakieś odgłosy
              na postoju na luzie cisza, jak mam wcisniete sprzegło to tez cisza tylko jak redukuje na wyzsze bieg po wcisnieciu sprzegła choć to tez nie zawsze ale przewaznie jest ten dzwiek, niema tego dzwieku po przegazowaniu na postoju ja na filmiku , sory ale niewiedziałem gdzie sie z tematem podpiąc

[ Dodano: Czw 12 Maj, 11 22:04 ]
              bardzo dla mnie dziwne bo tak z ciekawości odpiołem dziś wtyczke z zaworka N75 i hen hałas ucichł po jakimś 1 km włożeniu wtyczki ponownie znów był ten szust ,hałas troche dziwne , czy to może być coś z tym zaworkiem spowodowane? dodam ze auto łapie tryb awaryjny i jest muł

[ Dodano: Pią 13 Maj, 11 21:17 ]
              a jezeli to bedzie łożysko oporowe to coś poważnego? trzeba zaraz to robić jak wyglada sprawa

[ Dodano: Nie 26 Cze, 11 22:09 ]
              Zamieszczone przez Le-Ce
              U mnie tak było, lecz w innej "paskudzie" i lata świetlne temu. Zakończyło się wymianą łożyska oporowego i tarczy sprzęgła.
              a te łożysko oporowe to poważny problem/ czeba robić czy można jezdzić , od ostatniego postu mogego troche mineło czasu niewiele jezdziłem ale troche nakulałem km. ale sie nic niedzieje oprócz tego dzwieku

[ Dodano: Sro 06 Lip, 11 23:27 ]
              witam ponownie dziś usłyszałem ten hałas na postoju po prze gazowaniu coś takiego jak na tym filmiku

[ Dodano: Czw 07 Lip, 11 22:57 ]
              dziś z ciekawości odpiolem wtyk z N75 i te szumy znikły!! , a po podpięciu z powrotem ten hałas powrócił hm , zaworek łopatki w turbinie? ktoś sie wypowie może?

Komentarz

Pracuję...