Czy ktoś z forumowiczów jest w stanie przybliżyć kwestię kodowania tempomatu najlepiej krok po kroku.
Pozdrawiam
oki
Ale od którego miejsca masz problem?
Tempomat trzeba zakodować w module pod kierownicą i w silniku. Czyli łączysz się za pomocą VCDSa z modułem pod kierownicą, zaznaczasz cruise control, w silniku kodujesz 11463. Widziałem kilka tutoriali w necie które w zupełności pozwoliły na wykonanie tej czynności.
[ Dodano: Sro 14 Gru, 11 16:21 ]
Zamieszczone przez karuzel
Zakupiłem manetkę tempomatu. W dniu wczorajszym zamówiłem moduł pod kierownicę bo w moim O2 mint muszę zmienić. Teraz do rzeczy.
Zakupiona manetka jest bez kabli (wiązki). Na innych aukcjach allegro występują te manetki z wiązką składająca się z 3 kabli (zielony, żółty i jakiś tam trzeci), zastanawiam się czy nie muszę się w takie coś zaopatrzyć dodatkowo aby wszystko śmigało?
Możesz pokazać fotkę albo link do aukcji tempomatu z wiązką i bez?
U mnie tempomat wchodził bezpośrednio w moduł pod kierownicą = nie było żadnych wiązek pomiędzy tymi elementami
Niestety nawet nie zabiorę się za kodowanie a nawet za montaż bo okazało się, że mam sterownik 1K0 953 549CS, który niestety nie obsługuje tempomatu.
PS. Może ktoś wie na jaki sterownik powinienem wymienić, żeby mi obsłużył tempomat. Bo na przytaczanej wcześniej stronie jest ich zatrzęsienie i nie wiem co powinienem kupić.
Witam,mam problem z szyba od pasazera lewa nie otwiera sie tylko ona a zamek z pilota zamyka wszystko natomiast z kluczyka tylko drzwi kierowcy ale od strony pasazera i klapy bagaznika zamyka wszystko
sprawdź kolego stan przewodów w gumowej osłonie-łączniku słupka z drzwiami kierowcy,mogą być po przełamywane przewody i to najczęściej na kancie drzwi,
miłej zabawy pozdro :szeroki_usmiech
czarny03, Ale to już i
Nowy na forum nie jesteś a takie pytania zadajesz wystarszy uruchomić szukajkę.
Co z szybą to podpowiem wychodzi , że brak prądu do silnika natomiast centralny to luknij w zamek kierowcy na mikrostyk ewentualnie obadaj tą płytką w elektrycznej części zamka czy nie ma gdzieś zimnego lutu. Najlepiej całą na nowo przelutować
a tu kilka informacji z tego tematu http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...ana+mikrostyku
oj to jednak nie obędzie się bez rozebrania drzwi czyli zdjęcia boczku i przyjrzeniu się bliżej,zdemontuj wtedy silniczek i zobacz czy działa poprawnie jak będziesz przyciskał przycisk podnoszenia i opuszczania na przemian. ok
co do zamka kluczyk przekrecilem w prawo trzymajac cos ok 10 s az zapalila mi sie dioda w drzwiach alarm sie uzbroil potem otwarlem z centrala i sprawdzilem zamykajac kluczykiem zadzialalo moze alarm sie ustawil co do szyby kabel w srodku byl zerwany
Komentarz