jacholl, ----. Dział "Nasze auta" -----> znajdziesz opisy aut wspomnianych powyżej.
[O1] Wymiana mechanizmu wycieraczek - koszty
Zwiń
X
-
[O1] Wymiana mechanizmu wycieraczek - koszty
Witam ja Was serdecznie,
dotknęła mnie niestety przypadłość związana z mechanizmem wycieraczek :/ Po przekopaniu forum postanowiłem go samemu odświeżyć, skończyło się niestety na pęknięciu jednego ze sworzni, skłoniło mnie to do zakupu zamiennika... i wymany na kolejny zamiennik - oba okazały sie niewymiarowe (raz wycieraczka kierowcy wykonywała za długi ruch, w drugim przypadku brakowało jej ok 15-20cm do ideału), zraziłem się jak cholera więc zakupiłem używkę, która pękła po tygodniu pracy -.-
Podsumowując... kew mnie zalała... i teraz pytanie:
czy ktoś z Was wymieniał co ustrojstwo w ASO? Jeśli tak to ile mniejwięcej taka (nie)przyjemność może kosztować? Silniczek jest sprawny (na to wygląda) jeśli to coś zmienia. Ewentualnie jakiś godny polecenia warsztat na terenie 3miasta, który zrobi mi to sprawnie i bez niespodziewajek... no i taniej niż w ASO oczywiście :P
Musze zrobić z ta cholerą porządek w przyszłym tygodniu bo lecę w trasę, a przy jasnowidzący pogodę wieszczą burze i takie tam - bez wycieraczek raczej kiepsko, zwłaszcza w nocy :/
Dzięki za pomocność
Pozdrawiam,
PiotrPzdr
-
-
temat raczej do dzialu 'polecane warsztaty' albo do rzucenia w watku regionalnym (Trojmiasto) - swoja droga musisz miec niezla krzepe
zeby polamac taki mechanizm .... naprawde uwazasz se serwis zrobi to lepiej niz Ty sam ?kazdy nowy dzien rodzi nowe paranoje ...
Komentarz
-
-
Jak pisałem, zapał miałem - okazało się że zamienniki są do d* a w starym sworzni wybić się nie dało
No ale mniejsza o to, podzwoniłem więc wrzucam info jakie zdobyłem, może komuś się przyda w przyszłości
ASO Skoda Lelek Sopot:
Mechanizm bez silniczka - 217zł
Wymiana - 200zł
Ramiona (opcjonalnie) - ok. 140zł szt.
W pierwszym lepszym warsztacie do stałem wycenę na 180zł za wymianę mechanizmu wraz z częścią. Oczywiście zamiennik (ale przynajmniej jak będzie do bani to niech oni się martwią ). W poniedziałek podejmę decyzję :P
Puku co przez weekend będę jeździł z jedną wycieraczką, która wyciera mi wizjer ja kw czołguPzdr
Komentarz
-
-
ILE WYJAZDÓW TYLE POWROTÓW
http://www.bunkry.pl/pl/index.html
a gdy pomogłem, to nie bądź wiśnia i naciśnij POMÓGŁ.
http://www.motostat.pl/user_images/16862/icon3.png
Była SKODA 1 jest PEUGEOT 207
Komentarz
-
-
jesli stary ori mechanizm sie nie zatarl i nie zablokowal na amen to jest do uratowania. WD40 i opalarka/farelka w polaczeniu z cierpliwoscia potrafia zdzialac prawie cuda. pytanie tylko czy Ci sie chce i czy warto. warto jescze upewnic sie ze ramie laczace mechanizm z silnikiem jest we wlasciwje pozycji. jesli nie - zaczynaja sie 'jaja' i te brakujace 20 cm w ruchu wycieraczki to wg mnie to.kazdy nowy dzien rodzi nowe paranoje ...
Komentarz
-
-
rss,
kolega napisał
Witam ja Was serdecznie,
dotknęła mnie niestety przypadłość związana z mechanizmem wycieraczek :/ Po przekopaniu forum postanowiłem go samemu odświeżyć, skończyło się niestety na pęknięciu jednego ze sworzni, skłoniło mnie to do zakupu zamiennika... i wymany na kolejny zamiennik - oba okazały sie niewymiarowe (raz wycieraczka kierowcy wykonywała za długi ruch, w drugim przypadku brakowało jej ok 15-20cm do ideału), zraziłem się jak cholera więc zakupiłem używkę, która pękła po tygodniu pracy -.-
Podsumowując... kew mnie zalała... i teraz pytanie:
:lol:ILE WYJAZDÓW TYLE POWROTÓW
http://www.bunkry.pl/pl/index.html
a gdy pomogłem, to nie bądź wiśnia i naciśnij POMÓGŁ.
http://www.motostat.pl/user_images/16862/icon3.png
Była SKODA 1 jest PEUGEOT 207
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rsswarto jescze upewnic sie ze ramie laczace mechanizm z silnikiem jest we wlasciwje pozycji. jesli nie - zaczynaja sie 'jaja' i te brakujace 20 cm w ruchu wycieraczki to wg mnie to.Skoda Octavia 2FL, Ambition liftback, kapucyn :-D
Komentarz
-
Komentarz