Mi yatour nie obsługuje 8 i 16 GB pena... a powinno.
[O1] skrzynka przekladniowa smarowanie
Zwiń
X
-
[O1] skrzynka przekladniowa smarowanie
Witam jakis czas temu wymienilem olej w skrzyni biegow, ale skrzynia dalej ciezko chodzi jak jest rozgrzana, ciezko wrzucic (R,1,2) czy moze byc to wina nieposmarowanych ciegien ?? czy jest mozliwosc nasmarowania skrzynki, np. wlania jakiegos smaru czy oleju, dzisiaj posmarowalem smarem widoczne z zewnatrz elementy, ale sie zastanawiam czy niema mozliwosc wlania jeszcze do srodka jakiegos "specyfiku"
ponizej sa przedstawione zdjecia danych elementow, na zdjeciu "dsc00217kopia.jpg" element nr 3 byl suchy jak pieprz , a wiec jak widac moze nie zadobrze posmarowany smarem, pod nr.1 jest jakis koreczek (do czego on sluzy ?? oraz czy cos sie tam wlewa przez niego ??) a pod nr 2. jest jakas sroba, wkolo niej jest jakos "tlustawo" tak jak by olej byl gdzies tam rozlany, (rowniez to samo pytanie, do czego sluzy oraz czy mozna tam cos wlac, zeby element nr 3 lżej wchodzil po rozgrzaniu)
Dziękuję bardzo za odpowiedzi.
Przeszukalem sporo stron internetowych, i poszperalem troche w ksiazkach, ale nic nie moglem znalezc, jeśli gdzies kiedys bylo cos podobnego poruszane to prosil bym o podpowiedzi, poniewaz nie bylem w stanie znalezc.
Pozdrawiam.
-
-
Zamieszczone przez german81zacznij od czyszczenia i samrowania kasety zmiany biegów pod mieszkiem
Dziękuję za odpowiedz.
Jesli chodzi o tą kuleczke od drazka do zmiany biegow to zostala dobrze posmarowana (a raczej zalana wd40), i widac w niej cos takiego niebieskiego, albo mi sie tylko tak wydaje pewnie to jakis plyn badz cos innego, sam niewiem.
Komentarz
-
-
Powiem Ci tak. Szukaj najprostszych rozwiązań. Zacznij od porządnego spsikania wudziakiem cięgien od zmiany biegów (te od skrzyni aż do ściany grodziowej). Jeśli to nie poskutkuje (a raczej poskutkuje bo miałem to samo u siebie) to pasowałoby podregulować cięgna bo mogły się rozregulować w czasie eksploatacji. Aha, niech Cię bóg broni przed wlewaniem jakichś dziadostw do skrzyni. Jak wlałeś porządny olej (np Mobil1) to nic Cię więcej nie powinno intersować. :szeroki_usmiech
Aha i nie "mieszko" a mieszek. To ten kawałek skóry pod lewarkiem zmiany biegów Zdejmujesz go razem z plastikiem i patrzysz czy nie ma syfu na podstawie lewarka (kulce) i w zasadzie tyle tam możesz tylko sprawdzić.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KajtiiiPowiem Ci tak. Szukaj najprostszych rozwiązań. Zacznij od porządnego spsikania wudziakiem cięgien od zmiany biegów (te od skrzyni aż do ściany grodziowej). Jeśli to nie poskutkuje (a raczej poskutkuje bo miałem to samo u siebie) to pasowałoby podregulować cięgna bo mogły się rozregulować w czasie eksploatacji. Aha, niech Cię bóg broni przed wlewaniem jakichś dziadostw do skrzyni. Jak wlałeś porządny olej (np Mobil1) to nic Cię więcej nie powinno intersować. :szeroki_usmiech
Aha i nie "mieszko" a mieszek. To ten kawałek skóry pod lewarkiem zmiany biegów Zdejmujesz go razem z plastikiem i patrzysz czy nie ma syfu na podstawie lewarka (kulce) i w zasadzie tyle tam możesz tylko sprawdzić.
Komentarz
-
Komentarz