chrobotanie na rozgrzanym silniku

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Konjad
    Classic
    • 2010
    • 34

a swoją droga to szkoda, że takie inicjatywy nie wychodzą z największego w Polsce klubu, tylko z dużo mniejszych.
  • jefry
    Rider
    • 2009
    • 411

Witam Szlachcianki i Szlachciców

Moja "Landryna" jest dość kapryśna i ostatnio zauważyłem że na rozgrzanym silniku wydobywa się metaliczne chrobotanie. Dotyczy to głównie jak się ze sprzęga / ro sprzągla. Przy czym jak się zatrzymam i dam gazu to ale nie dotykając sprzęgła ten "brzękot" nie ustępuje ( jednak na pół sprzęgle ten "brzęk" staje się bardziej słyszalny. Miał któryś ze Szlachciców i Szlachcianek podobny problem. Zaznaczę że regenerowałem Turbo i nie zauważyłem spadku mocy i teraz pytanie czy może to dotyczyć sprzęgła czy rozrządu.
    Skoda Octavia II 2.0TDI 16V BKD v. Elegance.

Komentarz

• krzysiek13
      L&K
      • 2010
      • 1155

Dwumas pewnie słychać. Jak nie czujesz telepania to luz. Dziwna sprawa, ale niektóre ostatnio tak mają
      Octavia

Komentarz

• jefry
        Rider
        • 2009
        • 411

krzysiek13, nie, nie telepie jak zamknę okna to w środku cisza jak makiem zasiał... jedynie jak jadę i jest o co się odbić dźwięk to słychać to metaliczne brzęczenie...

[ Dodano: Pią 03 Cze, 11 14:48 ]
        Problem rozwiązany dzięki Panom z serwisu z Syreny.
        Problemem była blaszka która znajduje się miedzy silnikiem a skrzynią biegów przylegająca do koła zamachowego. Pod wpływem temperatura ty blaszka zaczęła "ocierać" o koło zamachowe. Teraz jest cicho i wszystko działa jak należy.

Czas naprawy - 20 minet
        koszt naprawy 30 PLN
        Skoda Octavia II 2.0TDI 16V BKD v. Elegance.

Komentarz

Pracuję...