a swoją droga to szkoda, że takie inicjatywy nie wychodzą z największego w Polsce klubu, tylko z dużo mniejszych.
chrobotanie na rozgrzanym silniku
Zwiń
X
-
chrobotanie na rozgrzanym silniku
Witam Szlachcianki i Szlachciców
Moja "Landryna" jest dość kapryśna i ostatnio zauważyłem że na rozgrzanym silniku wydobywa się metaliczne chrobotanie. Dotyczy to głównie jak się ze sprzęga / ro sprzągla. Przy czym jak się zatrzymam i dam gazu to ale nie dotykając sprzęgła ten "brzękot" nie ustępuje ( jednak na pół sprzęgle ten "brzęk" staje się bardziej słyszalny. Miał któryś ze Szlachciców i Szlachcianek podobny problem. Zaznaczę że regenerowałem Turbo i nie zauważyłem spadku mocy i teraz pytanie czy może to dotyczyć sprzęgła czy rozrządu.Skoda Octavia II 2.0TDI 16V BKD v. Elegance.
-
-
krzysiek13, nie, nie telepie jak zamknę okna to w środku cisza jak makiem zasiał... jedynie jak jadę i jest o co się odbić dźwięk to słychać to metaliczne brzęczenie...
[ Dodano: Pią 03 Cze, 11 14:48 ]
Problem rozwiązany dzięki Panom z serwisu z Syreny.
Problemem była blaszka która znajduje się miedzy silnikiem a skrzynią biegów przylegająca do koła zamachowego. Pod wpływem temperatura ty blaszka zaczęła "ocierać" o koło zamachowe. Teraz jest cicho i wszystko działa jak należy.
Czas naprawy - 20 minet
koszt naprawy 30 PLNSkoda Octavia II 2.0TDI 16V BKD v. Elegance.
Komentarz
-
Komentarz