witam
mam mały problem !
przez cholerne wysokie krawęzniki pourywałem sobie uchwyty w zderzaku przednim w Oci I po lifcie i mam pytanko.
Czy ktoś już ściągał zd. przedni, a najlepiej jakaś foto relacja z tej operacji mile widziana
Zdjęcie zderzaka jest bardzo proste,wypinasz listwę zderzaka tę czarną,nie obejdzie się chyba bez zdjęcia ramki tablicy rejestracyjnej ze względu na możliwe uszkodzenie listwy zderzaka.Listwę należy na którymś z końców lekko podważyć małym śrubokrętem i wypiąć.Będziesz miał dostęp do 4 głównych śrub w zderzaku na klucz 10,kilka wkrętów typu torx,3 z przodu,kilka w nadkolach i dwie lub trzy od spodu i jedna śruba na klucz 7 w prawej kratce,ja miałem tyko jeden klucz 7 i pomogłem sobie kombinerkami.Najwięcej czasu zeszło mi z śrubą w kratce z racji braku drugiego klucza.Po odkręceniu wszystkich śrub zdejmujesz zderzak i.........będziesz bohaterem we własnym domu :szeroki_usmiech taki żarcik z reklamy-powodzenia :diabelski_usmiech
ja rozbierałem swojego pierwszy raz jakieś dwa trzy tygodnie temu,bez żadnego opisu,miałem małą przecierkę lewego boku i od tamtej pory zdejmowałem i zakładałem go już z 10 razy i teraz mam zderzak z RS-NÓWKA :diabelski_usmiech gorzej jest z tylnym bo dostęp do śrub jest od bagażnika i jest to niewygodne zwłaszcza z prawej strony :evil:
Komentarz