Czy jest taka możliwość wymiana poduszki pod amortyzatorem przednim
bez demontażu wszystkiego?
Pod przednim amortyzatorem nie ma żadnej poduszki. :P
Gdybyś chciał wymienić odbijak,osłonę czy sprężyne musisz całą kolumnę McPersona wymontować,scisnąć sprężynę i rozmontować kolumnę.
Czy jest taka możliwość wymiana poduszki pod amortyzatorem przednim
bez demontażu wszystkiego?
Pod przednim amortyzatorem nie ma żadnej poduszki. :P
Gdybyś chciał wymienić odbijak,osłonę czy sprężyne musisz całą kolumnę McPersona wymontować,scisnąć sprężynę i rozmontować kolumnę.
Czść porównywalnej jakości do oryginału. Poduszka mocowania amortyzatora przedniego stosowana w samochodzie skoda Octavia I. Poduszka jest łożem dla łozyska amortyzatora umożliwiając obrót kolumny McPersona podczas skręcania.
W ETCE to się nazywa łożyskowanie amortyzatora i siedzi między kolumną McPersona,a nadwoziem.Czyli jakby nad amortyzatorem.Jeśli chcesz wymienić ten element ,musisz wymontować kolumnę.
Co nie zmienia faktu,że nie jest to poduszka pod przedni amortyzator.Ten jak wiemy dołem mocowany jest na sztywno w zwrotnicy.
Czść porównywalnej jakości do oryginału. Poduszka mocowania amortyzatora przedniego stosowana w samochodzie skoda Octavia I. Poduszka jest łożem dla łozyska amortyzatora umożliwiając obrót kolumny McPersona podczas skręcania.
W ETCE to się nazywa łożyskowanie amortyzatora i siedzi między kolumną McPersona,a nadwoziem.Czyli jakby nad amortyzatorem.Jeśli chcesz wymienić ten element ,musisz wymontować kolumnę.
Co nie zmienia faktu,że nie jest to poduszka pod przedni amortyzator.Ten jak wiemy dołem mocowany jest na sztywno w zwrotnicy.
witam,
Ja u siebie wymieniłem poduszki z łożyskami, dokładając jednocześnie tuleje. Bez demontowania kolumny. Fakt zabawy było na 1,5 h. Ale sukces.
Mały niesmak po zamontowanych tulejach. przód wyżej stoi niż tył, ale przyczyną może być zagracony bagażnik.
Pozdrawiam
Mam taką nadzieje, póki co wygląda jak startujący boeing 747. Poza tym, nie wiem czy ma związek ale pojawiły się stuki 3 dni po montażu. Aso zakwalifikowało poduszkę środkową do wymiany. Pomimo moich wątpliwości czy aby na pewno, poduszka w drodze.
Komentarz