Unlimited space to host images, easy to use image uploader, albums, photo hosting, sharing, dynamic image resizing on web and mobile.
Coś mu się w główce troche poprzestawiało :P
Objaw jest nastepujący - przekręcam kluczyk w stacyjce, nie pali się kontrolka świec żarowych ale zaczynają migać kierunki (ewidentnie załącza się alarm). Odłączyłem aku i po podłączeniu to samo..
Samochód stoi na podwórku rozbrojony i nie wiem co dalej- da się to jakoś szybko odłączyć?
Wiem, że takich inf sie za bardzo nie podaje ale może ktoś się zlituje i pomoże na PW jak go wywalić, albo zrobić mu jakiś reset czy coś żeby problemu nie robił al bo zaczął działać :evil:
Kuźwa najpierw padł mi wentylator w motocyklu teraz alarm w aucie, nawet nie mam czym jechać po piwo żeby sie na******ać :evil:
Tony065, oczywiscie sprawdzę to ale wątpie aby był to powód- w zimę mimo iż kilka razy padł mi aku (aż zerowało przebieg) nie działy mi się takie akcje :?
Objaw jest nastepujący - przekręcam kluczyk w stacyjce, nie pali się kontrolka świec żarowych ale zaczynają migać kierunki (ewidentnie załącza się alarm). Odłączyłem aku i po podłączeniu to samo..
Kuźwa najpierw padł mi wentylator w motocyklu teraz alarm w aucie, nawet nie mam czym jechać po piwo żeby sie na******ać :evil:
To wcale nie musi być wina alarmu,moze to byc wina rozrusznika.
kiki, domyślam się, że nie masz pojęcia gdzie znajduje się przycisk serwisowy tego alarmu. Więc jak już to wykręciłeś, to odłącz kostkę od centralki alarmu i zmostkuj dwa najgrubsze przewody. To jest zwykle blokada. Po tym zabiegu powinno dać się odpalić auto. Oczywiście alarmu już wtedy nie będzie. A najlepiej podeślij foto z bliska tej kostki od centralki.
Alfee
Ford Mondeo MKIII kombi Duratec HE 1.8 16V + LPG
Kawasaki ER5 :-)
Przełącznik serwisowy "wyłącza" alarm. Moim zdaniem wywal alarm i zainwestuj w jakieś nietypowe zabezpieczenie auta. Alarm na nic się nie zda jak będą chcieli ukraść auto. Taki przełącznik serwisowy montuje się w standardowym miejscu o którym "fachowcy" od cudzej własności na pewno wiedzą. W mojej oktavii rozbrojenie alarmu zajmuje kilkanaście sekund!!!
Komentarz