Czujnik polozenia walka rozrzadu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • FOREST 80
    Classic
    • 2013
    • 1

Zapewne masz racje :-) Pozdrawiam
  • Dementorirl
    Classic
    • 2011
    • 9

Witam!
    Mam maly problem z odpalaniem autka. Gdy jest nieodpalany przez dluzsy czas to nie chce odpalac.
    Kreci rozrusznikiem,na moment silnik zaskoczy ale po chwili gasnie wiec musze krecic aż zalapie 1000rpm. Vag wywalil mi, ze mam problem z czujnikiem polozenia walka rozrzadu, a mianowicie brak sygnalu z tego czujnika. Wiem, ze nie chce odpalac przez ten czujnik ale nie wiem gdzie znajduje sie zlaczka do tego czujnika. Nie chce rozbierac polowy rozrzadu zeby sie do niego dotac wiec najpierw chcialbym sprawdzic polaczenie na tej zlaczce, a jesli to nie pomoze to wymienic ten czujnik.
    Ostatnio demontowalem przepustnice i caly kolektor ssacy i moze jakos naruszylem to polaczenie. Przepustnica oczywiscie zaadaptowana wiec to na pewno nie jest jej wina.
    Z gory dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam serdecznie!

Komentarz

• kieronte
      Ambiente
      • 2010
      • 121

Z tego co mi sie wydaje to czujnik masz przykrecony do głowicy gdzies koło wałka rozrzadu i o ile sie nie myle bedziesz musiał zdjąc pasek aby go zdemontowac....

. ....Szalony Pastor!

Komentarz

• Dementorirl
        Classic
        • 2011
        • 9

A nie wiesz gdzie jest kostka od tego czujnika?

Komentarz

• robekcool
          RS
          • 2009
          • 2041
          • Octavia II (1Z3)
          • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

sprawdź sprawność akumulatora
          www.k-mot.pl
          Specjalizacja VAG, inne marki też naprawiam.
          Autoholowanie.
          Robert Kulma

Komentarz

• Dementorirl
            Classic
            • 2011
            • 9

Aku na 100% sprawny, bo kreci normalnie i nie slabnie. Nie chce odpalac przez ten czujnik. Pewnie cos poruszylem albo rozlaczylem jak wyciagalem kolektor. Za godzinke bede sprawdzal gdzie jest ta kostka od tego czujnika i dam znac czy cos sie zmienilo. Jesli nie to czujnik do wymiany.

[ Dodano: Nie 29 Maj, 11 22:49 ]
            Nic nie dalo czyszczenie stykow czujnika. Vag nadal pokazuje brak sygnalu z czujnika g40 wiec tylko wymiana cos da.
            Mam jeszcze jedno pytanie. Czytalem jak zrobic adaptacje przepustnicy na vag 311.2 i we wszystkich instrukcjach jest napisane,że po naciśnięciu przycisku "Idź" w prawym polu vaga pojawi sie komunikat "adaptacja trwa. Problem w tym,że ja nie widzę takiego komunikatu ale za to widzę jak zmieniają się napięcia w vagu i slysze przepustnice. Tak ma byc czy moze cos jest nie tak z moim vagiem? Nie widze tez zadnego komunikatu typu "adaptacja zakonczona"

Pozdrawiam!

Komentarz

Pracuję...