Za przegląd po 30 tys. obrabowali mnie na ponad 900 PLN!
Juz taniej pojechać do Grudziadza czy Torunia
Dobra, ale 900 zeta za co za samą robociznę czy wszystko do kupy (R+M).
Robocizna + materiały, ale bez oleju.
Robociznę wyliczyli jakoś tak:
1) przegląd zwykły 360 PLN 2) przegląd gazu 150 PLN
3) wymiana świec ca. 100 PLN
razem już jest 610 PLN
Filtr oleju + świece to prawie 200 PLN
filtry od gazu i coś tam jeszcze i wyszło 900 ops:
Byłem zaskoczony, ze każą sobie płacić dodatkowo za wymianę świec, jeżeli jest ona obowiazkowym elementem przeglądu gazowego ... !!!
Nie miałem czasu się wykłócać, ale więcej nie skorzystam z ich usług.
Myślę, że ciężko będzie znaleźć wiele taniej, raczej normalne ceny jak na ASO.
Z tymi świecami to faktycznie trochę przekręt, bo w instrukcji od landi jest wymiana co 20 tys. a instrukcja warsztatowa w ASO mówi o 15 tys.
Witajcie,
Czy może mi ktoś sprawdzić w ETKA jaki jest oryginalny moduł haka do octavia II 2006r. 1.9D BXE. Może wiadomo będzie ile kosztuje wiązka elektryczna z wtyczkami do tego modułu?
1K0 907 383 D / E / F ( literka zależy od VIN-u, generalnie powinny być zamienne między sobą ), koszt nowego to ok. 800 pln. Normalnie wiązka jest wpleciona we wiązkę centralną tylną, więc jako oddzielna część nie występuje. Jest coś co występuje jako akcesoria i nazywa się "zestaw do doposażenia w hak holowniczy" ( EEA 600 001 A lub EEA 600 002 ), ale nie wiem co dokładnie zawierają, czym sie różnią i ile kosztują...
na alledrogo jest cos takiego i nie wiem czy będzie pasował. Do tego właśnie bym potrzebował wiązkę lub schemat bo sam bym zrobił. A montowaliście może taki tani moduł uniwersalny za 160zł?
[ Dodano: Sro 08 Cze, 11 14:09 ]
A ma ktoś może schemat montażu haka w OII bo może ja wiązki mam a tylko trzeba podpiąć moduł?
Komentarz