Sześć lat temu Jaro102 nie zdawał sobie sprawy jaki to kij wetknięty w mrowisko ten temat :diabelski_usmiech
[O1] Logi
Zwiń
X
-
[O1] Logi
Witam,
Dzisiaj bawiłem się Vag-Comem. Może ktoś spojrzeć na logi i ocenić je fachowym okiem:
Log (0 - 001,003,004)
Log (1 - 003,004,011)
Log (2 - 008,010,011)
Log (3 - 001,003,004)
-
-
Kontynuję temat. Mam problem z paleniem auta na ciepłym silniku. Kręci z 2-3 sekundy nim odpali. Na zimny od strzała.
Dzisiaj byłem sprawdzić akumulator i jest ok. Dwóch mistrzów się zebrało i tak jeden posłuchał i stwierdził, że to kąt wtrysku. Drugi podłączył kompa, grzebał i stwierdził, że wtryskiwacz leje, nie wiem skąd.
Wróciłem do domu i jeszcze raz wszystko podpiąłem. Kąt wtrysku przy ciepłym wyłączonym silniku jest na środkowej lini w TDI-timing. Po odpaleniu skacze troszkę blisko górnej lini na jałowym.
Ale co mnie zaczęło zastanawiać, to grupa 13, 4 cylinder ma dużo większe wartości od pozostałych. Logi tutaj:
Czy tak ma być? Podczas jazdy na 4 cylindrze dochodzi do 1.21.
Druga rzecz to przy odpaleniu zauważyłem, że komp podaje paliwo powyżej ok. 300 obrotów. Teraz pytanie czy tak ma być na ciepłym. Z tego co widziałem to przy 250 oborotach komp dalej nie dawał paliwa, więc to jednak chyba rozrusznik za słabo kręci bo po starcie miał 130 obrotów. Sam nie wiem co o tym mysleć.
Komentarz
-
Komentarz