[O2] Metaliczne stuki z zawieszenia

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • czer
    Classic
    • 2008
    • 11

Ja w dobie kryzysu korzystam z Auchan w Bydgoszczy. Pytałem znajomych tankują ON (Ford Focus) i nie mieli problemów nigdy.
  • krzysn
    Rider
    • 2007
    • 515

Kur... O2 fl, 1.4 tsi z dsg, przebieg 2000km

Podczas szybkiego przejazdu przez poprzeczne koleiny z zawieszenia, (prawa strona ale trudno mi zgadnąć czy przód czy tył) dochodzą stosunkowo ciche, metaliczne puknięcia. Brzmi to jak stuki wydechu lub dźwięki z poduszek silnika. Nie chcę jechać do ASO :?
    Nie jest łatwo to usłyszeć, przy wolniejszej jeździe złych dźwięków brak.

Oczywiście nie zaliczyłem żadnej dziury (na drodze :diabelski_usmiech ), unikam szybkiej jazdy po złej drodze. Mam wrażenie że dźwięki te pojawiały się wcześniej. Zauważył ktoś u siebie podobne efekty ?

Komentarz

• pakosz
      Classic
      • 2010
      • 11

u mnie w niemieckim pancernym zawieszeniu octavii co chwila padaja laczniki stabilizatora, raz przod ,raz tyl...
      metaliczny stukot..tak jak piszesz. na szczescie cenowo nie rujnuja kieszeni, ale jedyne pancerne zawieszenie z jakim sie spotkalem to zawias fiata bravo z 1996r

Komentarz

• piotrek_os
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 8160
        • Octavia II (1Z3)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez pakosz
        u mnie w niemieckim pancernym zawieszeniu octavii co chwila padaja laczniki stabilizatora, raz przod ,raz tyl...
        metaliczny stukot..tak jak piszesz. na szczescie cenowo nie rujnuja kieszeni, ale jedyne pancerne zawieszenie z jakim sie spotkalem to zawias fiata bravo z 1996r
        a to dziwne, bo Octavie maja dosc dobre zawieszenie to nie wiem jak ty jezdzisz....albo po jakich drogach
        Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• jefry
          Rider
          • 2009
          • 411

hmmm pęknięta sprężyna ??

Skoda Octavia II 2.0TDI 16V BKD v. Elegance.

Komentarz

• misiek^wro
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 8321

jefry, po 2000 km bylby to ewenement :twisted:

Ja obstawiam albo tuleje przednie przedniego wahacza albo laczniki stabi. Trzecia opcja to - wypadly uchwyty z wydechu, te co sa tuz przy kolysce - mam to nagminnie :evil:
            Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
            Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
            ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• krzysn
              Rider
              • 2007
              • 515

Zamieszczone przez misiek^wro
              wypadly uchwyty z wydechu, te co sa tuz przy kolysce - mam to nagminnie :evil:
              Miło słyszeć :wink: W uszkodzone elementy zawieszenia nie bardzo wierzę. W fabii musiałem wymienić łączniki dopiero po ponad 40kkm jazdy głównie po mieście. Octavię traktuję bardzo delikatnie, może rzeczywiście spadło mocowanie wydechu.

Komentarz

Pracuję...