Ja w dobie kryzysu korzystam z Auchan w Bydgoszczy. Pytałem znajomych tankują ON (Ford Focus) i nie mieli problemów nigdy.
[O2] Metaliczne stuki z zawieszenia
Zwiń
X
-
[O2] Metaliczne stuki z zawieszenia
Kur... O2 fl, 1.4 tsi z dsg, przebieg 2000km
Podczas szybkiego przejazdu przez poprzeczne koleiny z zawieszenia, (prawa strona ale trudno mi zgadnąć czy przód czy tył) dochodzą stosunkowo ciche, metaliczne puknięcia. Brzmi to jak stuki wydechu lub dźwięki z poduszek silnika. Nie chcę jechać do ASO :?
Nie jest łatwo to usłyszeć, przy wolniejszej jeździe złych dźwięków brak.
Oczywiście nie zaliczyłem żadnej dziury (na drodze :diabelski_usmiech ), unikam szybkiej jazdy po złej drodze. Mam wrażenie że dźwięki te pojawiały się wcześniej. Zauważył ktoś u siebie podobne efekty ?
-
-
Zamieszczone przez pakoszu mnie w niemieckim pancernym zawieszeniu octavii co chwila padaja laczniki stabilizatora, raz przod ,raz tyl...
metaliczny stukot..tak jak piszesz. na szczescie cenowo nie rujnuja kieszeni, ale jedyne pancerne zawieszenie z jakim sie spotkalem to zawias fiata bravo z 1996r
Komentarz
-
-
jefry, po 2000 km bylby to ewenement :twisted:
Ja obstawiam albo tuleje przednie przedniego wahacza albo laczniki stabi. Trzecia opcja to - wypadly uchwyty z wydechu, te co sa tuz przy kolysce - mam to nagminnie :evil:Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez misiek^wrowypadly uchwyty z wydechu, te co sa tuz przy kolysce - mam to nagminnie :evil:
Komentarz
-
Komentarz